Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kore'de artan gerilim

9 Mart 2013 Cumartesi günü yayınlandı Kuzey Kore yetkilileri, Güney Kore ile yapılan karşılıklı çatışmazlık kararının geçersiz olduğunu ve iki ülke arasındaki kırmızı hattın kapatacağını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore hakkında yaptırım kararlarını ağırlaştırmasından sonra Pyongyang yönetiminden sert açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kuzey Kore’nin kurduğu Vatan’ın Barışçıl Birleşme Konseyi bugün yaptığı açıklamada, Güney Kore ile arasındaki barış anlaşmalarını sona erdirdiğini, karşılıklı çatışmazlık kararının geçersiz olduğunu ilan etti. Açıklamanın devamında konsey, iki ülke arasındaki kırmızı hattın kapatacağını ve askeri görüşmelerin yapıldığı tarafsız bölge olan Panmoonjeom’daki temsilcilerini ise geri çektiklerini bildirdi.

Kuzey Kore daha önce yaptığı açıklamada "düşmanlarına" karşı önleyici nitelikte nükleer saldırı yapma hakkı olduğunu söylemişti. Pyongyang yönetimi, ABD ve Güney Kore’nin ortak yaptıkları ‘Key Resolve’ ‘Foal Eagle’ adlı askeri operasyonların kendilerine karşı bir saldırı manasını taşıdığını iddia etmişti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı