Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Van'daki deprem konutları

28 Nisan 2012 Cumartesi günü yayınlandı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van’a konut inşası için çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, bahar aylarıyla birlikte köylerde kendi evini yapacak olan vatandaşlara maddi destek verileceğini ifade etti.

Bayraktar, kendilerinin belirlediği projelerin yapım şartı olduğunu ve bu konutlarında yöresel özelliklere sahip olduğunu ifade etti.

Van ve Erçiş’te ağustos ayı itibarıyla 15 bin konutun anahtarının teslim edileceği müjdesini verdi. Kayseri’de bazı açılış ve toplantı programlarına katılmak üzere şehre gelen Bakan Erdoğan Bayraktar, ilk olarak kayseri Valiliği’ni ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Bayraktar, Van’da yapımı süren konutlarla ilgili de bilgiler verdi. “Van’da sadece TOKİ olarak, devlet olarak 15 binin üzerinde konut yapıyoruz.” diyen Bayraktar, “Bu konutların 10 bini Van merkezde, 5 bini Erciş’te yapılıyor. Ayrıca avini yapan vatandaşlarımıza da yardım metodu ile 5 bin konut inşa edeceğiz. İhalesini yapacağız. Yarısı yaptık, birinci aşama olarak. Burada vatandaşımıza hazırladığımız 12 konut projesi verdik ve 6 proje beğenildi. Herkesin kendinin beğendiği projeye göre ruhsatını vereceğiz. İnşaatlar yapıldıkça para desteği olacak. İnşaatlarda sıkı denetim olacak. İnşaatların yapım aşaması sürekli denetim altında olacak. Oradaki vatandaşımız kendi eski evinin olduğu bölgeye ev yapmak istiyor. Yöresel bakımdan 'kendimize özgün ev yapayım' diye düşünüyor. Evini yapanlara yardım şeklinde olacak." diye konuştu.

Van ekonomisinde ciddi canlanma olduğunu ve şu ana kadar başka şehirlerde misafir olan 35 bin kişinin geri döndüğünü kaydeden Bayraktar, "Van’da 45’in üzerinde müteahhidimizin şantiyesi var. Harıl harıl çalışıyorlar. Hareket geldi. Oradaki insanımız iş buldu. 15 bin kişi çalışıyor. Ağustos ayı sonu itibarıyla anahtar verilecek. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi anahtarı teslimini biran önce yapmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

2B Yasası ile ilgili bir soru üzerine de bilgiler veren Bakan Bayraktar, “Sayın Cumhurbaşkanımız yasayı onaylamıştı. Yürürlükte. Maliye Bakanlığımızın çalışmaları var. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüz çalışıyor. İllere tebliğler gönderilecek. En kısa zamanda vatandaşlara tebliğ ettiğinde kullanıcılara bedelin yüzde 70’in üzerinde vadeli satış olacak. Peşin olursa yüzde 20 daha indirim olacak. Satış yapmakla birlikte rahatlık olacak.” diye konuştu.

Bakan Bayraktar, Kayseri’de yapılması planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili de bilgiler verdi. Bayraktar, Kayseri’de kentin vizyonunun artırmaya, marka değerini artırmaya, kentin yeni prestij binalar kazandırmaya yönelik bir kentsel yenileme olduğunu anlattı. Bayraktar, “Berlin, Barcelona, New York şehirlerinde olduğu gibi gecekonduları, kaçak yapıları yıkmak yerine şehirde yenilenmesi gereken eski dokuyu kentsel dönüşümün sağlanması adına çalışmalarımız olacak.” ifadelerini kullandı.Bakan Erdoğan Bayraktar, Kayseri Valiliği sonrasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve partisinin il başkanlığını da ziyaret etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı