Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tasarım olimpiyatları

17 Nisan 2012 Salı günü yayınlandı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, teknolojide sürekli değişen ihtiyaçlara cevap veremeyen ülke ve firmaların yarışında geri kaldığını söyledi.

' Düş Çizgisi 8. Uluslararası Tasarım Olimpiyatı Proje Yarışması' ödül töreni, Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu yapıldı. Dünya genelinde 3 bin 494 projenin başvuru yaptığı yarışmada 111 proje sergilenmeye değer bulundu. Ödül töreninde konuşan Bakan Ergün, proje yarışmanın geleneksel hale gelmesinin ve 34 ülkenin katılmasının önemine değindi.

Bu tür organizasyonların genç zihinlerin insan hayatının önemini ve insan ihtiyaçlarının değerini kavradığını ifade eden Bakan Ergün, “Ayrıca, geleceğin teknolojinin daha sağlam bir zeminde ilerlemesine de kapı aralıyor. Zira teknoloji yapıcı özelliklerinin yanında yıkıcı özellikleriyle de hayatımızı etkiliyor. Günümüz yaşamının geçmişle kıyaslanmayacak oranda değişti. İcat ve buluşların insan hayatının her geçen gün daha da kolaylaştırıyor. Ancak icat ve buluşların sorunları çözdüğü gibi insanın karşısına yeni sorun ve ihtiyaçları çıkarıyor. Sürekli değişen ihtiyaçlara cevap üretemeyen ülke ve firmaların yarışında geri kalıyor. Türkiye'nin yenilik, farklılık, teknoloji ve tasarım gibi alanlarda önemli avantajları var. Bunu açığa çıkartmanın en kestirme olmasa da en kesin yolunun eğitim." dedi.

Öte yandan proje yarışmasını katılan 34 ülkeden bazı öğrenciler ödül töreninde katılımcıları şarkıları ile eğlendirdi. Yapılan etkinliklerin ardından proje yarışmasında dereceye giren projelerin sahibi öğrenci ve öğretmenler açıklandı. Dereceye giren projelerin öğretmen ve öğrencilerine madalya ve plaketin yanı sıra para ödülü verildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı