Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Uluslararası ortak elem planı lazım''

24 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki hafta hem Türkiye açısından hem de uluslararası boyutta Suriye’ye ilişkin yoğun bir gündem olacağını söyledi.

Brüksel 'de Türk gazetecilere açıklamada bulunan Davutoğlu, bugün hem BM Genel Sekreteri Ban ki-Mun hem de BM ve Arap Birliği 'nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan ile Suriye hakkında bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti.

Ardından Başbakan Tayyip Erdoğan ile birlikte Güney Kore 'ye gideceklerini ve burada Erdoğan 'ın ABD Başkanı Barack Obama ile bir görüşme yapacağını aktaran Davutoğlu, ardından da birlikte İran 'ı ziyaret edeceklerini anımsattı. Davutoğlu ayrıca hafta içinde Arap Birliği 'nin de Bağdat 'ta toplanarak Suriye 'yi görüşeceğini kaydetti.

Ziyaretinde Suriye 'ye ilişkin görüşmelerini de aktaran Davutoğlu, “Avrupa Birliği ile dış politika konularında koordinasyonu artırmaya kararlıyız.” dedi.

Bakan Davutoğlu, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile uzun bir ikili görüşme yaptıklarını ve orada İran nükleer programı başta olmak üzere dış politika konularını gözden geçirdiklerini kaydetti.

SURİYE KONUSUNDA AB İLE AYNI FREKANSTA OLMAK ÖNEMLİ

Bugünkü temaslarında Suriye 'yi konuşacaklarını aktaran Davutoğlu, “Bu konuda AB ile aynı dalga boyunda, aynı frekansta olmak önemli. Çünkü Suriye artık bir iç mesele olmanın çok ötesine geçen bir boyut kazandı, bölgesel istikrarı etkiliyor, uluslararası güvenliği etkiliyor. Onun için bölgesel ve uluslararası aktörlerle temas halinde yeni bir çerçeve oluşmasına önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

İRAN VE P5+1 GÖRÜŞMELERİ NİSAN 'IN İLK YARISINDA

Davutoğlu, “İran ve P5 + 1 grubu arasındaki mektup teatisinden sonra ümit ederiz nisan ilk yarısında ayı ortasında müzakereler tekrar başlayacak, iki taraftan da bu mesajları alıyoruz” bilgisini verdi. Ahmet Davutoğlu ayrıca nükleer müzakereler hakkında “Önemli olan neticedir, olumlu bir sonuç ortaya çıkmasıdır. Müzakereler tekrar İstanbul 'da olursa memnuniyet duyarız, başka bir ülkede olursa da Türkiye desteğini verecek. Çünkü bu konu bizim için birincil derecede ulusal çıkarlarımızı da bölgesel istikrar bağlamında bölgesel güvenliği de ilgilendiren bir konudur, bu konuda katkılarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı