Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Atalay 'Kalıcı konutlar ağustos ayına kadar amamlanacak'

2 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, geçen yıl meydana gelen depremle zor günler geçiren Van ve Erciş'in baştan sona yenilendiğini belirterek, inşa edilecek kalıcı konutlar için 5 milyar lira harcama yapılacağını söyledi.

Türk-Japon Vakfı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve JICA Türkiye Ofisi'nce Türk-Japon Vakfı'nda düzenlenen 'Deprem Zararlarının Azaltılması Semineri'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Atalay, Van'a depremin ardından yaklaşık 1 milyar dolarlık hacama yaptıklarını açıkladı. Van ve Erciş'teki altyapıyı baştan sona ele aldıklarını ve bu şehirlerin adeta yeniden planlandığını söyleyen Atalay, Van'daki kalıcı konutların maliyetinin 5 milyar Türk lira olmasını beklediklerini ifade etti. Erciş ve Van'ın baştan sona yenilendiğini aktaran Atalay, 2012'nin Türkiye'de afete ve depreme karşı bakışta çok köklü değişimlerin olduğu bir yıl olacağını kaydetti.

Etkin bir afet yönetimi peşinde olduklarını hatırlatan Atalay, 'Devletin farklı kuruluşlarında farklı mekanizmalar vardı, onları bir araya getirerek AFAD'ı oluşturduk. Buranın işlemesiyle ilgili yeni çalışmalarımız var. Afet öncesi sağlam kentleşme, dayanıklı konut ve afet sonrası da daha organize ve hızlı hareket edebilme. Bunun için bilimsel çalışmaların da içindeyiz. ' diye konuştu. Deprem konusunda Japonya'nın tecrübelerini önemsediklerini aktaran Atalay, Türk-Japon dostluğunun seminerde bir araya gelmesinin somut bir gösterge olduğunu dile getirdi.

Seminerde daha sonra uzmanlar deprem deneyimlerini paylaştı. Uzmanlar Japonya ve Türkiye'nin deprem zararlarının azaltılmasına yönelik işbirliği konusunda seminer verdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı