Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Arınç 'Saldırı terörün çirkin yüzü'

2 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamayı değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Böylesine caniyane, vahşi bir şekilde tuzak kurulması ve masum insanların hayatına kastedilmesi, terörün çirkin yüzünü gösteriyor," dedi.

Memleketi Manisa 'da, Kurumlar ve Gelir vergileri rekortmenlerinin ödül töreninine katılmak ve çeşitli temel atma törenleri için Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) Lojistik Merkezi'ne gelen Arınç, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, motosiklet üzerine bomba düzeneği kurularak uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 15 kişinin yaralanması olayını sorması üzerine şunları söyledi: 'Kötü amaçla hazırlanmış bir tuzak. Failleri mutlaka bulunacaktır. Bu eylem sebebiyle zarar gören, yaralanan yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür eylemlerin son bulmasını diliyorum. Böylesine caniyane, vahşi bir şekilde tuzak kurulması ve masum insanların hayatına kastedilmesi, terörün çirkin yüzünü gösteriyor. Mücadele devam edecek, bu tür eylemlerden ülkemiz mutlaka bir an önce kurtulacak. '

Diğer bir soru ise Fransa Anayasa Konseyi'nin, Ermeni soykırımı iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören kanunu iptal etmesi hakkında oldu. Kararını olumlu bulduğunu belirten Bülent Arınç, 'Farklı düşüncelere set çekmenin veya bunu suç haline getirmenin, hiçbir dünya parlamentosunda emsali görülmemiştir. Kanun, temelde sakat ve noksandı. Bereket ki Fransa milletvekili ve senatörlerinden çok sayıda müracaatla konseye şikayet edildi, itiraz edildi. Konsey de oybirliğiyle bunun Fransa Anayasası'na aykırı olduğu kanaatine vardı. Karar, iki temel sebebe dayandı bildiğim kadarıyla. Birincisi Fransa, fikir ve ifade özgürlüğünün anavatanıdır. Bu yasa, bu ifade özgürlüğüne büyük engel getiriyor. İkincisi, tarihte yaşanmış olaylar konusunda parlamentoların, üçüncü ülkeleri ilzam eden yasa çıkarması mümkün değil. Tarihi olaylar konusunda parlamentolar kanun çıkarmamalıdır. Bu da evrensel bir ilkedir. Oybirliğiyle karar verilmiş olması da Anayasa Konseyi'nin bu konulardaki temel düşünceye bağlı olduğunu gösterdi. Her bakımdan doğru, faydalı ve yerinde bir karar. Konsey üyeleri ve konuyu onların önüne götüren senatör ve milletvekillerini duyarlılıklarından dolayı kutlamak istiyorum. ' şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı