Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Organ nakilleri

25 Şubat 2012 Cumartesi günü yayınlandı Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ndeki yüz, kol ve bacak nakilleri ile ilgili olarak, "Antalya'daki bu başarılı organ nakillerini Türkiye'de çok başarılı diğer nakiller izleyecektir.

Hacettepe gibi köklü bir üniversite bu nakilleri yapabilecek kapasiteye sahiptir. Yeter ki onlar bunu arzulasın. Biz, her türlü desteği üniversitemize veririz ' dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kosova Sağlık Bakanı Ferid Agani ile İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'ndeki makamında bir araya geldi. Hacettepe Üniversitesi'nde yüz, kol ve bacak nakilleri gerçekleştirilecek olmasıyla ilgili soruları da cevaplayan Bakan Akdağ, Türkiye'de organ naklinin her geçen gün geliştiğini ifade etti. Akdağ, 'Burada temel noktayı atlamamak lazım. En önemli husus vatandaşlarımızın bağışlarıdır. Bu bağışları organize ettiğimiz sistemdir ve bu bağışları ihtiyacı olan vatandaşlaraulaştırma hızıdır. Türkiye'de gerek organ nakli gerçekleştiren cerrahlarımız ve ekipleri, gerekse bunu devam ettirecek yoğun bakım ekipleri ve bağışıklık sistemiyle ilgili ekipler gerçekten çok iyi yetişmiş durumda. Birçok hastanemizde, eğitim hastanemizde, hatta özel sektörde bunlar var ' ifadelerini kullandı.

Atatürk Hastanesi'nde dünyada bir ilk olarak menüsküs naklinin yapıldığını belirten Akdağ, 'Antalya'daki bu başarılı organ nakillerini Türkiye'de çok başarılı diğer nakiller izleyecektir. Malatya İnönü Üniversitemiz dünyanın karaciğer naklinde sayılı merkezlerinden birisi haline geldi. Hacettepe gibi köklü bir üniversite bu nakilleri yapabilecek kapasiteye sahiptir. Yeter ki, onlar bunu arzulasın. Biz, her türlü desteği üniversitemize veririz ' dedi.

Kosova Sağlık Bakan Agani ise, 'Türk sağlığının bir sonraki başarısı olarak değerlendiriyorum. Türkiye'nin özellikle sağlık alanında elde ettiği başarılardan çok memnuniyet duyuyoruz. Ümit ediyoruz ki aramızdaki işbirliğinin derinleşerek, bu tecrübeleri Kosova'da da göreceğimizi umut ediyorum. Çok genç ve uzman bir ekibimiz var ve bu ekibin Türkiye'de edinilen tecrübelere ihtiyacı vardır ' şeklinde konuştu.

Bakanlık olarak Kosova'daki ekiplere Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak üzere imkanlar vereceklerini söyleyen Agani, 'Bugün Türkiye'deki sağlık sektörü en üst seviyelerde bulunmaktadır. Biz çok mutluyuz ' diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı