Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Havan mermisi düştü

30 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı Suriye sınırındaki Harim kasabasında Suriye ordusu ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalar sırasında 3 top mermisi Türk sınırına düştü.

Olay yerine gelen olay yeri inceleme ekipleri de top mermilerinin düştüğü arazilerde ve top mermilerinin açtığı çukurlarda incelemelerde bulundular. Beşaslan köyünde jandarma ve sınır birliklerinin de geniş güvenlik tedbirleri aldığı görüldü.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Beşaslan köyü kırsal alanına düşen top mermisi şans eseri can ve mal kaybına neden olmazken, köylüler her geçen gün çatışmaların daha da şiddetlendiğini belirterek, çok korktuklarını söylediler.

Ellerinde top mermilerinin parçalarını taşıyan Beşaslan köyü sakinleri her an yeni bir top mermisi düşmesinden endişe ediyor. Mahmut Şanal (15) sabaha karşı sese uyandıklarını ve yataklarından fırladıklarını belirterek, “Uyandığımızda 3 tane havan merisi attıklarını gördük. Mermilerin köyün ortasına düştüğünü zannetti. Sonra bizim sınır birliklerimiz de 4 tane atış yaparak Suriye’ye misilleme yaptı” dedi.

Ali Altınöz (30) ise, Suriye’nin top mermisinin evlerine isabet ettiğini sandıklarını ve çok korktuklarını belirterek, özellikle çocukların çok korktuğunu ve can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

Köylüler top mermisinin birinin köyün dışında bulunan bir çiftliğin hemen yakınına düştüğünü, top mermisinin çiftliğe isabet etmediğini fakat çiftliğin elektrik tellerini parçaladığını söylediler. Bu arada Beşer Esad’a bağlı Suriye ordusu ile muhalifler arasında Harim kasabasında çatışmaların şiddetlendiği gözlendi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı