Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çelik 'Kuralsız eylem yapmak demokras değil anarşidir',

30 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 'Cumhuriyet Elden Gidiyor' diyerek düzenlenen yürüyüşlere sert tepki gösterdi. ‘Bunu diyebilecek bir gerizekalı var mı Türkiye’de?' diyen Çelik, 'Cumhuriyet neden tehlikede olsun' ifadesini kullandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde bu sene bir çok ilk yaşandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde tebrikleri TBMM yerine Çankaya Köşkü'nde kabul ederken, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül de katıldı.

Tüm bu yaşananlardan en dikkat çekici olan ise yine Ankara'da düzenlenen yürüyüşte çıkan olaylar oldu. Polis ekipleri, barikatı aşmaya çalışan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. İşte 'Altenatif Kutlamalar' da çıkan bu olaylar hakkında son açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'ten geldi.

'YER YÜZÜNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK'

TV 24 ekranlarına canlı yayın konuğu olan Hüseyin Çelik, CHP'nin kutlama yapmak için başvurusunun bulunmadığına dikkat çekerek 'Demokrasilerde yürüyüş düzenleme, slogan atma ve pankart taşıma en demokratik haklardandır. Bunlara kesinlikle mani olunmaması ve engellenmemesi gerekiyor. Ama yürüyüşün ve toplantının da bazı kuralları var. Ben canımın istediği yerde toplantı ve gösteri yaparım diye bir şey yok. Yer yüzünde böyle bir şey yoktur' dedi.

'CHP, İŞÇİ PARTİSİ 'NİN LOKOMOTİFİ OLDU '

Kamu nizamı kavramını hatırlatan Çelik, 'Kamu nizami denilen bir şey var. Ankara 'da 4 milyon insan yaşıyor. 15 bin kişinin arzusu yerine gelecek diye 4 milyonluk bir şehri felç etmede kimsenin hakkı yok. CHP şöyle bir tuzağa düşmüştür; CHP ana muhalefet partisi olarak göz dolduramayınca onlar da 'Acaba ne yapsak da ses getirsek ' arayışına girdiler. İşin ilginci CHP, Türkiye 'de yüzde 1 bile oy almayan İşçi Parti 'sinin peşine takılıp gitmiştir. İşçi Partisi lokomotif, CHP ise onların vagonu olmuştur' ifadelerini kullandı.

'BUNU DİYEBİLECEK GERİZEKALI VAR MI?
'
Programın ilerleyen dakikalarında bu tarz yürüyüşlerin 'Cumhuriyet tehlikede ' bakış açısıyla düzenlendiği yönündeki yorumlara da sert çıkan Hüseyin Çelik, 'Cumhuriyet neden tehlikede olsun. Allah aşkına bu memlekette kaç kişi çıkar ki; 'Bu cumhuriyet bize lüks geliyor. Biz bunu istemiyoruz. Gelin biz hanedan bir aile tayin edelim. En büyüğü bizim padişahımız olsun ' bunu diyebilecek bir gerizekalı var mı Türkiye 'de? Biz yeniden padişahlık istiyoruz diyen kaç kişi var Türkiye 'de? Cumhuriyet neden tehlikede olsun ' şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı