Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Sessiz Ayakkabılar'

29 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı Yakınlarını ateşli silahlardan kaybeden aileler, ‘Bireysel Silahsızlanma Günü’ dolayısıyla Taksim Meydanı'nda 'Sessiz Ayakkabılar' etkinliği düzenledi.

Bireysel silahsızlanma bilinci oluşturmak isteyen aileler, kaybedilen hayatları sembolize eden ayakkabıları kırmızı halının üzerine bıraktı. Umut Vakfı, '28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü' sebebiyle Taksim Meydanı’nda Türkiye’de artan silahlanmaya dikkat çekmek için bir organizasyon düzenledi.

‘Bireysel silahlanmaya hayır’ yazılı pankart ve döviz taşıyan gruba Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Umut Vakfı kurucu Başkanı Nazire Dedeman ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de destek verdi.

Bireysel silahlar nedeniyle Türkiye’de her geçen gün ölen kişi sayısının arttığına dikkat çeken Umut Vakfı kurucu Başkanı Nazire Dedeman, “Yılda yaklaşık 5 bin kişi trafik kazasından yaşamını yitiriyor. Trafik kazalarının ardından bireysel silahlanma sebebiyle ise 4 bin 500 kişi hayatını kaybediyor. Araba ulaşımı kolaylaştırırken, silah ise öldürmekten başka bir işe yaramıyor. Biz parkta, belediye otobüsünde korunamıyoruz. Bir önlem almazsanız, sizin çocuğunuz da ölebilir. 3 yıldır bekleyen silah yasası bir an önce çıkmalı.” dedi.

Türkiye’de 20 milyon silah bulunduğunu aktaran Dedeman, “Bu silahlar her yıl çok sayıda insanı öldürüyor. Silah sayımız ABD’nin 15’te biri olmasına rağmen, saçtığı ölüm 3 katıdır.” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’da 28 Haziran 2012 tarihinde silahlı kavga sonucun açılan ateşle hayatını kaybeden Yusuf Kerem Demirel’in babası İbrahim Demirel de herkesi silahsızlanmaya çağırdı. Bütün dünyada hayvan haklarının korunduğunu ancak insan haklarının daha fazla korunması gerektiğini anlatan Demirel, “Lütfen insanlar silah taşımasın. Yeri geldiğinde bir yumruk, bir bıçak da insanları öldürebiliyor. Bizim ihtiyacımız olan insanları sevmek. ‘Yaratılanı sev yaradan’dan ötürü' düşüncesini benimsememiz gerekir. Neden bu şiddet? Biz Yaradan’ı kayıp mı ettik acaba?” ifadelerini kullandı.

Silahsızlanma için gerekli kanunu çıkarmadığı gerekçesiyle hükümeti eleştiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TBMM’yi söz konusu yasaları bir an önce çıkarmaya davet etti.Konuşmaların ardından yakınlarını kaybeden aileler, hayatta olmayan çocuklarını anmak için kırmızı halı üzerine, çocuklarının fotoğrafını, ayakkabılarını ve gül bıraktı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı