Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Brazilya'da bir mahalle yandı

5 Eylül 2012 Çarşamba günü yayınlandı Brezilya’nın Sao Paulo eyaletindeki ünlü 'favela' (gecekondu) yerleşim bölgelerinden birinde dün başlayan ve akşam saatlerine kadar süren yangında binden fazla aile evsiz kaldı.

Gün boyu süren söndürme çalışmaları sonrasında yaklaşık 5 bin metrekare alanda kurulu 285 evin yandığı ve oturulamaz hale geldiği tespit edildi.

Dar gelirli vatandaşların oturduğu semtte çıkan yangınla birlikte favela sakinleri sahip oldukları her şeyi kaybetti. Yangından birkaç parça ev eşyası kurtarabilmek için büyük mücadele verenler ellerinde kova ve leğenlerle yangının üzerine yürüdüler. Saatler süren yangına karadan ve havadan çok sayıda yangın söndürme aracı ile müdahale edildi.

Ancak itfaiye ve sivil savunma ekipleri, teneke ve tahta gibi malzemeler kullanılarak duvarları ve üzeri örtülen gecekondu mahallesinin dar sokaklarına girmekte etmekte zorlandılar.

Bunun üzerine gecekondu semtinde yaşayan vatandaşlar bir koridor oluşturarak kovalarla yangını söndürmeye çalıştılar. Can kaybının yaşanmadığı yangında 4 kişinin yaralandığı ve hastanelere kaldırıldığı bildirildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı