Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çevre cezaları

4 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atıksu arıtma tesisleri ve fabrika bacalarına yönelik yapılan denetimlerde, toplam 16 milyon 694 bin 27 TL para cezası kesildiği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çevreyi kirleten tesislere karşı sıkı denetimlerin sürdürüldüğü belirtildi. Bakanlığın, 81 ilde atıksu arıtma tesisleri ve fabrika bacalarına yaptığı denetimler Sonucunda, mevzuata uymayan çok sayıda tesise ceza verdiği kaydedildi. Bakanlık tarafından Son 7 ayda ülke genelinde atıksu arıtma tesislerine toplam 3 bin 44 denetimin gerçekleştirildiği ifade edilerek, bu denetimlerde mevzuata aykırı davranan tesislere ise 10 milyon 330 bin 916 TL para cezası verildiği bildirildi.

Cezaların dağılımında Tekirdağ’ın 4 milyon 449 bin 647 TL ile ilk sırada yer aldığı vurgulanarak, İzmir’in 1 milyon 134 bin 148 TL ceza ile en çok ceza alan ikinci il olduğu belirtildi.

Havayı kirleten fabrika bacalarına ise 6 bin 39 denetim gerçekleştirildiği ve bu denetimlerde mevzuata uymayanlara, 6 milyon 633 bin 111 TL para cezası kesildiği açıklandı. Bakanlık tarafından denetim raporlarında fabrika bacalarına en fazla cezanın kesildiği ilin 1 milyon 557 bin 259 TL ile başkent Ankara olduğu kaydedildi. Ankara’yı ise 1 milyon 513 bin 250 TL ile Kocaeli’nin takip ettiği ifade edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki ve Değerlendirme (ÇED) Genel Müdürü Mustafa Satılmış, “Denetimlerimiz Son hızıyla devam ediyor. Bakanlık olarak üzerimize düşen ne ise yerine getiriyoruz. Yarının doğası bugünden yaratılır. Söz konusu çevre, doğal denge ise kimseye hassasiyet göstermeyiz” dedi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı