Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şike Davası'nda tahliye talepleri

5 Mayıs 2012 Cumartesi günü yayınlandı Şike davasının 15'inci duruşmasında Aziz Yıldırım'ın tutukluluk halinin devamına, Fenerbahçe Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan'ın ise tahliyesine karar verildi.

'Futbolda şike' iddialarına ilişkin 10'u tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 15'inci duruşması bugün görüldü.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 10 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada avukatların taleplerinin alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, davaya ilişkin kararını açıkladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Müdürü tutuklu sanık Tamer Yelkovan tahliye edildi. Tahliyeye suç vasfının lehe değişme olasılığı gerekçe olarak gösterildi.

Mahkeme heyeti, kuvvetli suç şüphesi, sanık beyanları, delillerin toplanmaması, suça ilişkin tanıkların dinlenmemesi ve mevcut delil durumu gerekçe göstererek aralarında Aziz Yıldırım ve Olgun Peker’inde bulunduğu tutuklu 9 sanığa tahliye kararı vermedi.

Bir sonraki mahkemenin 29 Mayıs Salı günü yapılacağı açıklandı. 1 Haziran Cuma günü ise nihai kararın açıklanacağı son duruşmanın yapılacağı belirtildi.

YILDIRIM: TELEFONDA KONUŞSAYDIK...
Duruşmada Aziz Yıldırım savunmasına devam etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı bir telefon konuşmasını anlatan Yıldırım,

"Bir milletvekili çıkmış bana Ergenekon'un finansörü diyor. İşte o zaman bu dava şike davası değildir. Alex'le Başbakan Tayyip Erdoğan'ı geçtiğimiz dönem ziyarete gitmiştik. Bize kiminle oynayacağımızı sormuştu. Biz de Bucaspor demiştik. 'Bu işi artık bitirin' cümlesini kullanmıştı. Bunları telefonda konuşsaydık daha farklı durumda olurduk. Bırakın şike yapmayı, biz şike yapanı engellemeye çalışıyoruz" diye konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı