Hindistan'da afet alarmı!
Hindistan şiddetli yağışlar nedeniyle sarsıldı. Ülkenin Cammu Keşmir eyaletindeki Vaishno Devi tapınağı yakınlarında meydana gelen toprak kayması nedeniyle en az 30 kişi can verirken, Tawi köprüsü de araçların geçtiği sırada çöktü.

Himachal Pradesh, Cammu Keşmir ile Pencap eyaletlerindeki birçok bölgede yağışların yol açtığı sel nedeniyle eğitime ara verildi. Cammu Keşmir Eyalet Başbakanı Omar Abdullah yaptığı açıklamada, kesintiye uğrayan telekomünikasyon hizmetlerinin yeniden sağlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Hindistan Bilim ve Teknoloji Bakanı Jitendra Singh ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Acil öncelik elektrik, su temini ve mobil hizmetlerin yeniden sağlanmasıdır, bunun için yetkililer gece boyunca kesintisiz çalışıyor" ifadelerini kullandı. Singh ayrıca, tarihi Madhopur köprüsünün de ciddi hasar gördüğünü belirtti.
KÖPRÜ ARAÇLARIN GEÇTİĞİ SIRADA ÇÖKTÜ
Cammu Keşmir eyaletindeki Tawi Köprüsü'nün bir kısmı araçların geçtiği sırada çöktü. Paniğe yol açan olayda devrilen araçların içindekiler güçlükle kurtuldu.
Hindistan Meteoroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamada, Himachal Pradesh ile Cammu Keşmir eyaletlerinde sağanak yağış tahmininde bulundu.
