Bursa'da vergi kaçakçılığı operasyonu
Bursa merkezli 4 ilde gerçekleştirilen vergi kaçaklığı operasyonunda 12 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Vergi kaçakçılığı üzerine yürütülen soruşturmada, sahte fişler düzenlenerek ticari araçlara akaryakıt alımı yapılmış gibi gösterildiği ortaya çıktı.
VERGİ KAÇAKÇILARININ OYUNU İFŞA OLDU
Ekipler ayrıca, bu akaryakıt fişlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığına gider olarak gösterilip bu yöntemle ödenmesi gereken vergilerin kaybına yol açıldığını tespit etti.
12 GÖZALTI
Bursa merkezli İstanbul, Ordu ve Amasya'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 12 şüpheli yakalandı.
Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 35 milyon lira değerinde 12 bin sahte akaryakıt fişi ele geçirildi.
9 TUTUKLAMA
Gözaltına alınan şüphelilerden 11'i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken A.A. (56) ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Zanlılardan H.A.K. (46), F.Ç. (31), S.Ç. (33), S.B. (33), G.A. (47), T.A. (46), A.T. (43), S.A. (33) ve G.D. (38) "Vergi Usul Kanununa muhalefet", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
Diğer şüpheliler U.F.Ü. (42) ve V.T'ye (50) ise adli kontrol şartıyla ev hapsi verildi.
