100 Yasindaki Doktora Vefa

Çorum’da 1949 yilinda basladigi hekimlik hayati boyunca insanlarin sevgi ve saygisini kazanan Dr. Rifat Patir, 100 yasina girdi.

100 Yasindaki Doktora Vefa
Çorum Belediyesi tarafindan bir asri geride birakan Dr. Rifat Patir için tarihi Velipasa Hani’nda dogum günü pastasi kesildi.

Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Dr. Rifat Patir’in Çorum için büyük bir deger oldugunu belirterek, “Çorum sadece toz degil, toprak degil. Çorum ayni zamanda bir ask ve Rifat Patir demek. Eger sehrimize bu degerleri, mimarisiyle, sanatiyla bakmazsak, kültürüyle, yasanmisliklariyla bakmazsak yarim bakiyoruz demektir. Biz bu sehre askla bakiyoruz. Bir kez daha diyoruz ki Çorum demek Rifat Patir demek” dedi.

Gösterilen ilgiye tesekkür eden Dr. Rifat Patir ise, “Gösterilen ilgiye layik olmak için çok çalistim. 75 yildir bu sehir benim evim gibiydi. Her sahis benim annem, kardesim, agabeyim gibiydi. Herkese tesekkür ederim” dedi.

Konusmalarin ardindan Dr. Rifat Patir için hazirlanan dogum günü pastasi kesildi. Baskan Asgin ve Patiroglu daha sonra Velipasa Hani içerisinde olusturulan Dr. Rifat Patiroglu bölümünü gezdi.
Kaynak: İHA