Saros Körfezi'nde Nikah Kiydilar

Edirne’de son dönemde evlenen çiftler nikah törenlerini Saros körfezinin en güzel koylarindan bir tanesi olan Büyük Evren köyü sahilinde yapmayi tercih ediyor.

Saros Körfezi'nde Nikah Kiydilar
Edirne’nin Enez ilçesinde bagli Büyük evren köyünde yasayan 34 yasindaki Ekrem Atar ile Çorlu da bir fabrikada çalisan Nebahat Akartürk çifti, deniz ve ormani sevdikleri için sahil ve orman içerisinde nikah yapmaya karar verdi.

Büyük evren köyü sahilinde 2024 yili içerisinde üçüncüsü yapilan nikaha her gün yenilerinin eklendigini belirten Evden Köyü Muhtari Ahmet Tezer, “Gençlerimiz degisikligi seviyor ve burada nikah kiyiyorlar, kimisi kiyida nikahini kiyi da kimisi salonda fakat degisiklik isteyen genç kardeslerimiz burada sahilde nikah kiymamamizi istiyorlar. Elimizden geldigi kadar nikah kiymaya devam edecegiz“ dedi.

Çiftin nikah törenine aileleri ve arkadaslari ve davetliler katildi.

Gelin arabasi ile nikahin kiyilacagi sahile gelen Nebahat ve Ekrem çifti alkislar Çiftin nikahlarini büyük evren köyü muhtari tarafindan kiyilirken, çift daha sonra eglenerek nikahlarini kutladi.

Damat Ekrem Atar, “Son dönemlerde herkes güzel olan yerleri tercih ettigi için, elimizde olan bu güzel orman ve denizin oldugu yer olarak burasini tercih ettik. Gerekli yerlerden izinleri aldiktan sonra bugün burada nikah kiymaya karar verdik” ifadesini kullandi.

Gelin Nebahat Akartürk, esininin doga sevdalisi olmasin dolayi burada nikah yapmayi tercih ettiklerini belirterek, “Denizin ve ormanin kiymetini bilmek gerekir, burasini sevdigi için burada yaptik” dedi.

Nikah yapilan alanin yeni jenerasyonun kir nikahi tercih ettigi için temiz hava ve doga ile iç içe bir alanda nikah yapmak oldugunu belirten köy halkindan Fatma Uymaz ise, “Geçen hafta baska bir arkadasimiz burada nikah kiydi. Bu haftada temiz hava ve doga içerisinde yine bir nikah kiyiliyor. Mutluluklar diliyorum” diye konustu.

Büyük evren Köy muhtari Ahmet Tezer, genç çiftin kimlik bilgilerini okudu ve evlenmek istediklerini hatirlattiktan sonra, Gelin ve Damat’a ayri ayri sordu. Her ikisi de “evet” dedikten sonra imzalar atildi ve tebrikler kabul edildi.
Kaynak: İHA