Sehitkamil'de 30 Agustos Coskusu

Gaziantep’te 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda Sehitkamil Belediyesi tarafindan binlerce kisinin katilimiyla fener alayi düzenlendi. Oyuncakistan Parki’ndan baslayan fener alayinda binlerce Gaziantepli Korupark’a kadar ellerinde fener ve Türk Bayraklari ile yürüdü. Vatandaslar, Korupark’ta düzenlenen havai fisek ve müzik ile bayrami coskuyla kutladi.

Sehitkamil'de 30 Agustos Coskusu
Gaziantep’te 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102. yildönümü Sehitkâmil Belediyesi etkinlikleri ile dolu dolu geçti. 1 hafta süren kutlamamalarla Zafer Bayrami coskusu kentte doyasiya yasandi. Spordan kültürel etkinliklere birçok alanda çesitli organizasyonlara vuran etkinliklere ev sahipligi yapan Sehitkâmil Belediyesi, unutulmaz bir 30 Agustos yasatti.

Zafer Bayrami için yürüdüler

Etkinlikler kapsaminda 30 Agustos’ta fener alayi düzenledi.

Sehitkâmil Belediyesi tarafindan düzenlenen fener alayina katilmak üzere kentin birçok ilçesinden binlerce kisi Oyuncakistan Parki’na akin etti. Sehitkâmil Belediye Baskani Umut Yilmaz, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, CHP Il Baskani Reis Reisoglu, CHP Sehitkamil Ilçe Baskani Hursit Yildirim’in da katilimiyla gerçeklesen fener alayinda binlerce vatandas ellerinde fenerler ve Türk Bayraklariyla Oyuncakistan Parki’ndan baslayip Korupark’a kadar zaferin 102. yili için yürüdü.

“Bu vatan bizim”

Korupark’ta sahneye çikan Sehitkâmil Belediye Baskani Umut Yilmaz, binlerce vatandaslari selamlayarak, günün önemine dikkat çekti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çikmanin her Türk gencinin boynunun borcu oldugunu söyleyen Yilmaz, “Ben Sehitkamil’in Belediye Baskani Umut Yilmaz. Sehit Kamil, sehit olduysa Gazi Mustafa Kemal’in ugruna sehit olmustur. Sahin Bey, Karayilan bu vatan ugruna sehit oldular. Biz gelince ezanlar susacak dediler. Ezan sustu mu? Bayragimiz indi mi? Vatan bölündü mü? O zaman hep birlikte yasasin Gazi Mustafa Kemal diyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in mirasina sahip çikmak, buradaki her gencin boyunun borcu. Bu vatan bizim. Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si ile bu vatan bizim. Içeride ve disaridan bizi bölmek isteyenlere bu görüntüyü verdiginiz için hepinizin Allah’ina binlerce kez kurban olsun” dedi.

“Bayrami kutlayarak geleceginize sahip çikiyorsunuz”

30 yil aradan sona Gaziantep’in coskulu bir 30 Agustos Zafer Bayrami yasadigini ifade eden Yilmaz, “ 30 yil aradan sonra ne coskulu bir bayram kutluyoruz degil mi? Özlemistik bu kortejleri. Yapmadilar, inadina yapmadilar. Bu bayragi simdi Sehitkamil’den salliyoruz ama yarin Sahinbey’de, Yavuzeli’nde, Islahiye’de, Nurdagi’nda ve Büyüksehir’de de sallayacagiz. Gaziantep’in daglarinda bundan sonra çiçekler açacak. Hepinize çok tesekkür ediyorum. 30 Agustos Zafer Bayrami, bir askeri zafer degildir. Bir baskaldiridir, gelecege sahip çikmaktir. Siz bugün bu bayrami kutlayarak, geleceginize sahip çikiyorsunuz. Bayramimiz kutlu olsun. Hep beraber nice bayramlara insallah” diye konustu.

Yilmaz’in konusmasinin ardindan Korupark’ta havai fisek gösterisi izleyenlere görsel sölen yasatti. Vatandaslar, müzik ile de Zafer Bayrami coskusunu doyasiya yasadi.
Kaynak: İHA