Mudanya'da 30 Agustos Coskusu

Türk milletinin bagimsizlik mücadelesinin sembolü olan 30 Agustos Zafer Bayrami, Mudanya’da tarihi bir coskuyla kutlandi. Mudanya Belediyesi’nin ev sahipliginde gerçeklesen etkinliklerde, Kuva-yi Milliye ruhu yeniden hayat buldu.

Mudanya'da 30 Agustos Coskusu
102 yil önce kazanilan Büyük Zafer, Mudanya’da düzenlenen anlamli etkinliklerle kutlandi. Iskele Meydani’ndan Mütareke Meydani’na kadar uzanan Zafer Yürüyüsü, halkin büyük ilgisiyle gerçeklesti. Yürüyüsün ardindan Antalya Gençlik Tiyatrosu sanatçilarinin Nazim Hikmet’in Kurtulus Savasi’ni anlattigi kitabindan uyarlayarak sahneledigi “Kuva-yi Milliye: Bir Kurtulus Savasi Destani” tiyatro oyunu, izleyicilere milli mücadele ruhunu yeniden yasatti. Kutlamalara Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, belediye baskan yardimcilari, Muharip Gaziler Dernegi Mudanya Temsilcisi Ibrahim Özyurtlu, gaziler ve yüzlerce Mudanyali katildi.

Baskan Dalgiç: “Tarihimizin bilincinde olmaliyiz”

Etkinlikte bir konusma yapan Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, 30 Agustos’un Türkiye için tasidigi büyük öneme dikkat çekti. Dalgiç, "26 Agustos’ta baslayan Büyük Taarruz, 30 Agustos’ta Baskomutanlik Meydan Muharebesi ile zaferle sonuçlandi. Samsun’da bir avuç devrimciyle baslayan kurtulus mücadelesi, tüm milletimizin inanciyla zaferle taçlandi. Bugün burada bulunmamizin temelinde yatan bu mücadele ruhunu asla unutmamaliyiz" dedi.

Baskan Dalgiç, konusmasinda Kuva-yi Milliye ruhunun önemine de vurgu yaparak, "Tarihimizi unutmadan, bu mücadele ruhunu daima içimizde canli tutmaliyiz. Bu bilinçle hareket ederek, kazanimlarimiza sahip çikmaliyiz" ifadelerini kullandi.

Mudanya’da 30 Agustos Zafer Bayrami’nin coskuyla kutlanmasi, Türk milletinin bagimsizlik ve özgürlük mücadelesine duydugu derin saygiyi bir kez daha gözler önüne serdi. Belediye tarafindan organize edilen etkinlikler, katilimcilara unutulmaz anlar yasatti ve milli birlik duygusunu pekistirdi.
Kaynak: İHA