Hem Ögretmen Hem Çiftçi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yasayan Ilhan Turfand isimli ögretmen, okullarin tatil edilmesiyle birlikte köyünde çiftçilik yapiyor.

Hem Ögretmen Hem Çiftçi
Ilçeye 17 kilometre uzaklikta bulunan Bagdas köyünde yasayan Ilhan Turfand isimli ögretmen, okullar tatil olduktan sonra gittigi köyünde çiftçilik yapiyor. Okul döneminde ögrencilerine büyük basarilar katan Turfand, tatilde ise köyünde çiftçilik yaparak ailesine destek oluyor. Adeta çöle dönüsen köyünün yesillenmesi için farkli meyve agaçlari diken Turfand, böylece köylülere de örnek oluyor.

Birkaç yil önce Doski Vadisine gezmege gittigini ve orada gördügü manzara karsisinda saskina döndügünü belirten Turfand, “Dogasi harikaydi. Bende köyüm için hemen harekete geçtim. Ilk baslarda degisik meyve agaçlari daha sonrasinda ise Adilcevaz’dan ceviz fidanlarini getirdim. Yillardir büyük emekle baktigim agaçlar, suan güzel bir sekilde yeserdi ve büyüdü. Hiç kimse bu çölü yesile dönüstürecegime inanmiyordu. Sükürler olsun ki suan yesil vadiye döndü” dedi.

Okul döneminde ögretmen, yaz tatilinde ise iyi bir çiftçi oldugunu vurgulayan Turfand, “Ben ayni zamanda tarimla da ugrasiyorum. Burada tüm sebzelerin ekimini de ben yaptim. Bundan zevk aliyorum. Insallah ileriki bir zamanda büyük bir basari ile bölgeye örnek olacagiz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, ilgili mühendislerle Turfand’i ziyaret eden Yüksekova Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit ise kendisini tebrik etti.
Kaynak: İHA