Deniz Festivalinde Engeller Tek Tek Asildi

Kocaeli’de özel gereksinimli vatandaslarin hayata katilmalarini saglamak amaciyla bu yil 4’üncüsü düzenlenen Engelsiz Deniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde engeller tek tek asilirken, eglence doruga ulasti.

Deniz Festivalinde Engeller Tek Tek Asildi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, özel gereksinimli vatandaslari sosyal yasamin içerisinde tutmak, hayata uyum ve katilimlarini arttirmak amaciyla etkinlikler gerçeklestirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ile Kent Konseyi is birliginde gerçeklestirilen 4. Engelsiz Deniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin 30 Agustos Zafer Bayrami’na denk gelmesi cosku ve heyecani daha da artirdi. 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari kapsaminda Karamürsel Altin Kemer Halk Plaji’nda gerçeklestirilen 4. Engelsiz Deniz Festivali’nde Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ve Kent Konseyi Baskani Kadir Çetin özel bireyleri yalniz birakmadi. 12 ilçede faaliyet gösteren 46 dernekten 3 bin özel gereksinimli vatandasin katildigi deniz festivalinde cankurtaran ve profesyonel egitmenler esliginde jet ski, muz, ringo, stand up paddle, kano turu, tekne turu ve yüzme etkinliklerinden faydalanan engelli bireyler hem denize girip serinledi hem de suda çesitli aktiviteleri deneyimleme firsati buldu. Jet ski ve muzla tur atan Baskan Büyükakin da çocuklarin mutluluguna ortak oldu. Altin Kemer Plaji’nin engelsiz hale getirildigi festivalde özel bireyler aileleri ile birlikte nefes aldiklari, sarkilar söyleyip dans ederek eglendikleri bir gün geçirdi.

"Ne kadar güzel bir etkinlige imza attigimizi fark etmemek mümkün degil"

Festivalde konusan Baskan Büyükakin, "Sizlerle engelsiz deniz festivalinde daha bir araya gelmekten büyük keyif aldigimi söylemek istiyorum. Ne kadar güzel bir etkinlige imza attigimizi fark etmemek mümkün degil. Buradaki güzellige en çok katki saglayan engelli kardeslerimizin ailelerine ve engelli sivil toplum örgütlerine çok tesekkür ediyorum. Asil basari ve zafer onlarindir. 30 Agustos Zafer Bayrami, sanli tarihimizde zaferler ayi olarak bilinir. Sultan Alparslan Han da Anadolu’yu agustos ayinda fethetti. O zaman Alparslan ‘Size öyle bir yurt tuttum ki ilelebet Türk yurdu olarak kalacak’ demisti ve yaklasik bin yildir da bu topraklar bizim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari sayesinde bugün bu topraklarda nese içerisinde yüzümüz gülerek bir etkinlik düzenleyebiliyoruz. Biz bin yildir buradayiz ve ilelebet burada olacagiz. Unutmayin ki zafer inanlarin, engellere degil hedefe odaklananlarindir. Engel yok sadece kaldirilmasi, yikilmasi gereken hedefler var ve biz o hedefleri yika yika geliyoruz. Sizlerle çok daha güzel seyler yapacagiz ve bunu sevgimizle basaracagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA