Bin Yillik Tarih Aydinlaniyor
Birinci haçli seferlerinin yasandigi Konya’nin Eregli ve Amasya’nin Merzifon ilçelerinde kazi çalismasi yapilacak. Ayni zamanda sehit düsen Selçuklu askerlerinin de yerleri tespit edilecek.

Yüzey Tespiti projesinin ilk asamasi 1-17 Eylül 2024 tarihleri arasinda Eregli’de, ikinci asamasi 17-27 Eylül 2024 tarihleri arasinda Merzifon’da gerçeklestirilecek. Yüzey arama, kazi, kemiklerin tespiti, savas materyallerinin toplanmasi gibi temel hedefleri gerçeklestirecek olan bilim ekibi, son asamada elde edilen bulgulari degerlendirerek bir müze olusumunda yer alacak.
Proje Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan da onaylanirken, Mimari Restorasyon Kültürel Varliklari Koruma Dernegi tarafindan da koordine ediliyor.
