Baskan Zeyrek Demirci'de

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, haftalik ilçe ziyaretlerini Demirci ile sürdürdü. Mahalle muhtarlari ile bir araya gelen Baskan Ferdi Zeyrek, devletin emanet ettigi paranin halka hizmete gidecegini vurguladi.

Baskan Zeyrek Demirci'de
Haftalik ilçe ziyaretleriyle Manisalilarin sorunlarini yerinde gören ve taleplerini yerinde dinleyen Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Demirci’ye ziyarette bulundu. Baskan Ferdi Zeyrek, ilçede Demirci Belediye Baskani Erkan Kara ile birlikte mahalle muhtarlariyla bir araya geldi. 31 Mart’ta Demircililerin tarihi bir oy kazandirdigini belirten Baskan Ferdi Zeyrek, “Göreve gelmemizin ardindan Manisa’nin en uzak ilçeleri Demirci ve Selendi’ye pozitif ayrimcilik yaptik. 5 yil boyunca da buna devam edecegiz. Seçim boyunca buraya geldigimde sunu gördüm. Demirci’nin altyapi sorunu artik çekilmez hale gelmisti. Üstyapisinda o toprakli yolda siz her gün yürüyorsunuz, gerçekten yasanmasi zor alandi. Geçtigimiz 4,5 ay boyunca hemen altyapiyi bitirmek için bütün ekibi yönlendirdik. Belirli bir program içerisine aldik ve bir an önce hizlandiralim istedik” dedi.



“Manisalilara tüm seffafligi ile her seyi anlatacagim”

Görev süresi boyunca Manisalilara tüm seffafligiyla her seyi anlatacagini vurgulayan Baskan Ferdi Zeyrek, “5 yil boyunca biz bu hizmeti sizlerle birlikte verecegiz. Her seyden sizin haberiniz olacak. Araçlarimiz eski, altyapimiz eski, imkanlarimiz kisitli ama bu imkanlar dogrultusunda yapabilecegimiz en iyi hizmeti yapacagiz. Bizim bir tane hedefimiz var. Demirci’ye ve Manisa’ya hak ettigi hizmeti verebilmek. Devletimin bana emanet ettigi paranin her kurusuna sahip çikarak bunu yapabilirim. Mesai arkadaslarima her zaman attiginiz imzada, harcadiginiz her bir kurusta Demirci’nin, Soma’nin köyünde yalin ayak dolasan çocugun hakki var. Bu hakki ve vebali sakin unutmayin. Harcadiginiz her parayi buna dikkat ederek harcayin derim. Harcadigimiz her parayi da herkese seffaf bir sekilde anlatiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Devletimizin 610 milyon lirasini korumakla ise basladik”

Baskan Ferdi Zeyrek, 1 Nisan sabahi bir telefon aldigini ve belediyenin kasasinda olan 610 milyon liranin harcanmak istendigini kaydetti.

Baskan Zeyrek, “Bizden önceki baskan içeriye faturalar sokmus. Bu parayi ödemek istiyor. Cumhuriyet savciligina suç duyurusunda bulundum. Ayin 3’ünde mazbatayi aldik. 610 milyon neymis baktik. Içerisinde çerez faturasi var 1 milyon lira. Bayrak faturasi var 1 milyon 367 bin lira. Bunlarin hepsi köylerimizde yalin ayak dolasan çocuklarin hakkidir. Göreve gelir gelmez devletimizin 610 milyon lirasini korumakla ise basladik. 5 yil boyunca da bu sekilde devam edecek” diye konustu.



“Önceligim 147 mahalleye içme suyu götürmek”

Altyapiyi konusuna da deginen Baskan Ferdi Zeyrek, “Altyapiyi kanalizasyon sistemleri, yagmur suyu hatlari ve içme suyu hatti olarak ayirmak lazim. Manisa’mda 147 tane mahallede içme suyu yok. Içme suyu hatti götürülmemis. Tankerle su içiyorlar. Benim önceligim bu 147 mahalleye içme suyu götürmek. Demirci’nin mahalleleri de var bunun içerisinde. Ondan sonra kanalizasyona baslayacagiz, üst yapiya geçecegiz” seklinde konustu.



“Mahallelerimize ücretsiz internet hizmet veriyoruz”

Manisa’da 400 mahallede internetin çekmedigini dile getiren Baskan Ferdi Zeyrek, “Akhisar’da mahallelerin merkezlerine internet vericileri kuruyoruz. Ücretsiz bir sekilde internet hizmeti veriyoruz. O mahallelerdeki sosyal yasantiyi arttiralim, mahallelerimiz göç almaktan vazgeçsin istiyoruz. O mahallelerde oturan çocuklarimiz var. Dershaneye gitme imkanlari yok. O çocuklarimiza ücretsiz bir sekilde online dershane hizmeti götürüyoruz. Bu online dershane hizmeti ile okulda ve dershanede alacaklari bilgileri Manisa Büyüksehir Belediyesi olarak onlara sunacagiz. Bunun için de internet lazim. O interneti götürmemdeki en büyük sebep oradaki yavrularimizin egitime destek verebilmek için” dedi.



“Su yarinlara birakacagimiz en önemli degerdir”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, yer alti kaynaklarinin kullanimi konusuna da degindi. Baskan Zeyrek, “250 metreden gelen sular 400 metrelere kadar çikti. Su artik agir metallerle geliyor. Bu suyu içilebilir hale getirebilmek için aritmaya çok ciddi paralar harciyoruz. Seçimde ilk 2 ton su 1 lira, sonraki kademelerde yüzde 30 indirim diye söz vermistim. Çok sükür sözümüzü tuttuk, vatandaslarimiz da çok memnun. Ama içme suyu ile bahçede domates, biber sulaniyor. Içme suyu ile zeytinlik sulaniyor. Içme suyunu bahçe sulamada kullanirsak yarinlara yapacagimiz en büyük ihanettir. Biz ilk 2 ton 1 lira derken insani su kullanim hakki dedik. Sizden tek istegim bulundugunuz mahallede bu sekilde vahsi sulama yapan varsa uyarin. Uyarilari kale almiyorsa bize bildirin, biz kendimiz gidip anlatalim. Bu dönem için domates biber çikti sorun yok. Ama onun çocuguna, torununa yarin birakacak ne domates biber kalacak ne de içme suyu kalacak. Amasya Belediye Baskani, Amasya’nin 10 günlük suyu kaldi diyor. Manisa’da böyle mi olsun? Yeralti su kaynaklarimiz sinirli. Su yarinlara birakacagimiz en önemli degerdir. Vahsi sulamada kullanan kim varsa lütfen onlari uyarin” ifadelerini kullandi.

250 kilometre köy ve ova yolu yapildi

Geride kalan 4,5 ayda Manisa genelinde 250 kilometre köy ve ova yolunun yapildigini söyleyen Baskan Zeyrek, “Bagina, bahçesine gitmek isteyen insanlarin önünü açmak istedik. Sicak asfalt uygulamalarina Aralik ayindan itibaren baslayacagiz. Demirci’de de asfalt tesisimiz bitti. Yetisirse 10 Eylül’de, yetismezse ekim meclisinde bitüm destegi verelim, asfalt üretelim ve el birligi ile bir an önce asfalti atalim” dedi.



“Futbolcu almak yerine Demirci’ye sicak asfalt yapacagiz”

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, sözlerini söyle sürdürdü: “Bu verdigimiz bitüm veya parke tasi benim cebimden çikan bir para degil. Hepimizin vergileriyle devletimizin hem bana hem Erkan Baskan’a hizmet edilsin diye gönderdigi para. Ben bunun bilincindeyim. Verdigimiz bitümde tüm Türkiye’de yasayan kisilerin vebali var. Bu, ileride bizim karsimiza çikar. Kimi övülerek anilir, kimi de maalesef bu parayi yanlis yerlere aktarmasiyla anilir. Manisa Futbol Kulübü’ne bizden önceki baskanin aktardigi para milyarlarca lira. O parayla bir tane daha Demirci yapilir. Size buradan söz veriyorum. Bir tane futbolcu almak yerine Demirci’ye sicak asfalt yapacagiz. Bir tane basketbolcu almak yerine 147 tane mahalleye içme suyu götürecegiz. Bundan hiçbir süpheniz olmasin. Devletimizin bana emanet ettigi para halka hizmete gidecek.”

“Sorunlari beraber çözecegiz”

Demirci Belediye Baskani Erkan Kara’da Büyüksehir Belediyesi ve Demirci Belediyesi’nin sorunlari beraber çözecegini belirtti.

Kara, “Asla kavga eden bir anlayista olmayacagiz. Ferdi Baskanimiza da Demirci’ye yapacagi yardimlar için simdiden tesekkür ediyorum. Demirci’nin pozitif ayrimcilik alacagina da cani gönülden inaniyorum” dedi.



Muhtarlar taleplerini anlatti

Muhtarlar Dernek Baskani Fatma Gümüs söz aldi. Dernek Baskani Gümüs, “Hayallerimizi gerçege dönüstürecegimize inancimiz tamdir. Destek ve katkilarinizdan dolayi tesekkür ederiz” dedi.

Konusmalarin ardindan mahalle muhtarlarinin talepleri, sorunlari ve çözüm önerileri dinlendi.
Kaynak: İHA