65'Lik Çinarlara Mehtap Turu

Kocaeli’de yaslilar ve huzurevi sakinlerine yönelik Izmit Körfezi’nde mehtap turu düzenlenerek muhtesem aksam geçirmeleri saglandi.

65'Lik Çinarlara Mehtap Turu
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, aktif ve sürdürülebilir hayatin içerisinde yer almalarina yönelik çesitli etkinlikler düzenleyerek 65 yas üstü bireylerden destegini eksik etmiyor. Büyüksehirin aktif yaslanma programi, ‘Hayatin Içindeyim’ projesi kapsaminda kentin 65 yasini doldurmus çinarlarina mehtap turu düzenlendi.

Huzurevinde misafir edilen vatandaslar ve Kocaeli’de bulunan yaslilara yönelik dernek üyelerinden gelen talep üzerine düzenlenen mehtap turuna oldukça yogun katilim olustu. Yazin sicak günlerini serinleten mehtap turuna Kocaeli Huzurevi sakinleri, sivil toplum kuruluslari ve mahallelerden gelen yaklasik 200 kisilik grup katildi.

Etkinlik oldukça eglenceli anlara sahne oldu.

Yogun katilimin gerçeklestigi mehtap turuna katilan Nesrin Kadioglu, "Yaslilara verilen deger beni mutlu etti. Büyüksehir belediyemizin hizmetlerinden memnunuz. Bu etkinlikte gördügüm manzara beni çok mutlu etti. Yaslilara deger verilmesi, onlarin moral ve motivasyonunun yükseltilmesi güzel. Bizler dünün gençleri bugünün yaslilari olduk. Günümüzde ilerleyen teknolojik imkanlar sebebiyle gençlerimiz tarafindan yaslilara deger verilmiyor. Büyüksehirin böyle bir icraatta bulunmasi beni çok mutlu etti. Yaslilar yasa bagli olarak kendilerini hayattan çekiyor, hayattan kopuyor. Bu etkinlikler ise insanlari hayata bagliyor. Öncelikle Büyüksehir Belediyesi Baskani Tahir Büyükakin’a ve bu etkinlikte emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA