Incesu Deresi Temizleniyor

Samsun Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI) Genel Müdürlügü, Incesu Deresi’nde temizlik çalismasi baslatti. Debisi yagmur sularinin tasidigi malzemelerle dolan derenin denizle bulustugu kismini islah ederek suyun akisini rahatlatan SASKI ekipleri, is makineleriyle tonlarca teressübat çikardi.

Incesu Deresi Temizleniyor
SASKI Genel Müdürlügü; içme suyu, yagmur suyu, atik su ve kanalizasyon problemlerini ortadan kaldirmak amaciyla sebeke hatlarini yenilemeye devam ediyor. Küresel iklim degisikligine bagli gerçeklesen saganak yagislarin sel ve su baskinlariyla çevreye verdigi zarari en aza indirmeye yönelik çalisan SASKI ekipleri; Atakum, Ilkadim, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde dereleri islah ediyor. Çok sayida derenin periyodik temizligini tamamlayan ekipler, dere islahlarini tüm hiziyla sürdürüyor.

Atakum ilçesine bagli Yali Mahallesinde 4 bin 500 metre uzunlugundaki Incesu Deresi’ne geçen ekipler, önce derenin denizle baglanti kismini rehabilite etti. Suyun denize ulasmasini engelleyen çakil ve kum birikintilerini paletli is makinesiyle ortadan kaldiran SASKI ekipleri, ardindan daha önce bin 200 metresi islah edilen derede temizlik çalismalarina basladi.

Burada yagmurlarin tasidigi alüvyonlar ile dibe çöken tonlarca teressübat, kamyonlara yüklenerek ruhsatli depolama alanlarina gönderiliyor.
Kaynak: İHA