Talas Pati Evi Takdir Topluyor

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan yaklasik 5 yil önce hizmete açilan ve kisa süre önce Türkiye’deki 3 dogal yasam alanindan biri olan Talas Pati Evi, minik dostlara yuva sicakligi saglamaya, hayvan severlerin de takdirini toplamaya devam ediyor.

Talas Pati Evi Takdir Topluyor
Türkiye’de basibos köpeklerin durumu gündemde yer almaya devam ederken Basakpinar yolu üzerinde 15 bin metrekare alana kurulan Talas Belediyesi Pati Evi Dogal Yasam Alaninda hem hasta ve bakima muhtaç patiler tedavi oluyor, hem de basibos köpekler rehabilite ediliyor.

15 bin metrekarelik dogal pati evi

Baskan Mustafa Yalçin’in göreve gelmesinin hemen ardindan 26 Ekim 2019 tarihinde hizmete açilan Talas Pati Evi, yüzlerce patiye ev sahipligi yapiyor. Türkiye’de dogal ortama sahip en uygun barinma evi olan ve 15 ayri bölümün bulundugu pati evinde yavrulara, yaralilara ve yasli patilere veteriner hekim tarafindan dogal ortamda özel bakim veriliyor. 5 dogal magaranin yer aldigi pati evi, açildigi günden bu yana yaklasik 10 bin patiye ev sahipligi yaparken, bin 472’si hayvan severler tarafindan sahiplenildi. Isteyen vatandaslarin patileri sevebildigi Talas Pati Evi, haftanin 7 günü 10.00-16.00 saatleri arasinda ziyaretçiler tarafindan da gezilebiliyor.

Kanun çikmadan 3 yil önce kuruldu

Öte yandan Talas Belediyesi, Pati Evini, nüfusu 75 binden fazla olan belediyelerin geçici barinma merkezi yapma zorunlulugundan yaklasik 3 yil önce hayata geçirerek Türkiye’ye örnek bir uygulamaya imza atmisti. Hayvan severler ve benzeri dernekler tarafindan da takdirle karsilanan Talas Pati Evi, geçtigimiz aylarda Il Tarim ve Orman Müdürlügünden ruhsat alarak Türkiye’deki 3 dogal yasam alanindan birisi olarak tescillenmisti.
Kaynak: İHA