Edirne'de Yeni Rektör Prof. Dr. Hatipler Görevi Devraldi

Trakya Üniversitesi rektörlügü görevini devralan Prof. Dr. Mustafa Hatipler, “Makamlarin koltuklarin gelip geçici olduguna ve önemli olanin kalici izler birakmak olduguna inananlardanim” dedi.

Edirne'de Yeni Rektör Prof. Dr. Hatipler Görevi Devraldi
Trakya Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak göreve getirilen Prof. Dr. Mustafa Hatipler için dün devir teslim töreni düzenlendi.

Trakya Üniversitesi’nin 11’nci dönem rektörü olarak göreve baslayan Prof. Dr. Hatipler, “Bu kurumu yönetirken en dikkat edecegim hususlarin basinda liyakat olacagini bu kürsüden sizlerin huzurunda özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer de yeni Rektör Prof. Dr. Hatipler’e görevinde basarilar diledi.

“Bizler devlet memuruyuz”

Edirne Valisi Yunus Sezer, “Bu güzel ve güzide üniversitemizin almis oldugu sancagi tasiyarak simdi yine hem üniversitemize hem de sehrimize çok büyük katkilar sunacagina inandigimiz Prof. Dr. Mustafa Hatipler bu sancagi devraliyor. Bizler devlet memuruyuz. Önemli olan burada bulundugumuz görev süresi içerisinde hizmet etmis oldugumuz insanlara, kentimize gerçekten dokunabilmek ve ayrilirken de arkamizda hos bir seda birakabilmek. Bu islerin sonu bu. Bir de alnimizin akiyla görevimizi bizden sonra bayragi daha ileriye götürecek mevkidaslarimiza bunu devredebilmek. Bayragi devralan Hatipler hocamiza da insallah bu bayragi daha üst seviyelere tasimasina temenni ediyoruz” dedi.



“En dikkat edecegim hususlarin basinda liyakat olacak”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler, “Makamlarin koltuklarin gelip geçici olduguna ve önemli olanin kalici izler birakmak olduguna inananlardanim. Makamlarin büyüsünün etkisinde kalmadan, insan ve ögrenci odakli bir hizmet dönemi geçirmeyi ve görev vaktimiz sona erdiginde de hem eserlerimiz hem de insan iliskilerimizle iyi hatirlanmayi umuyor ve arzu ediyorum. Bu kurumu yönetirken en dikkat edecegim hususlarin basinda liyakat olacagini bu kürsüden sizlerin huzurunda özellikle vurgulamak istiyorum” seklinde konustu.

Duygusal bir gün oldugunu ifade eden eski Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu da yeni Rektör Prof. Dr. Mustafa Hatipler‘in devraldigi bayragi daha ileriye götürecegini belirtti.

Kaynak: İHA