Hub Antalya'da Uluslararasi Bulusma

Antalya Büyüksehir Belediyesi, Genç Antalya Gönüllüleri ve AIESEC isbirligiyle, Hub Antalya Girisimcilik Merkezi’nde, Türk ve yabanci ögrencileri bulusturdu.

Hub Antalya'da Uluslararasi Bulusma
Antalya Büyüksehir Belediyesi, 108 ülkede faaliyet gösteren AIESEC ile isbirligi içerisinde bir çalisma yürüttü. Büyüksehir Belediyesi’nin 2023 yilinda hizmete açtigi Hub Antalya Girisimcilik Merkezi’nde, Genç Antalya Gönüllüleri ile Antalya’da yasayan yabanci ögrenciler, kültürel etkilesim amaciyla bir araya geldi. Dünyanin en büyük gençlik organizasyonu olan AIESEC, gençlere yurt disinda staj imkanlari, kültürel etkilesim için seyahat gibi imkanlar sagliyor. Antalya’da yasayan genç bireylerle, yurt disindan gelen 35 genç, Hub Antalya Girisimcilik Merkezinde bulustu. AIESEC’in MMW Projesi olarak adlandirdigi proje kapsaminda gençlerin kaynastigi, kültürlerini tanidigi, dillerini gelistirdigi etkinlikler gerçeklestirildi.



"Kültürlerarasi etkilesim artacak"

Genç Antalya Gönüllüleri Etkinlik Koordinasyon Ekibi üyesi Damla Tastepe, AIESEC ile isbirligi içerisinde böyle bir proje yapildigi için memnun olduklarini dile getirdi. Tastepe, “Hub Antalya Girisimcilik Merkezimizde, yabanci ögrencileri agirladik. Ingilizcesini gelistirmek isteyen, bu kültür etkilemisine dahil olmak isteyen gençleri etkinlige davet ettik. Burada dili gelistirmeye yönelik konusma çalismalari, kültürlerarasi etkilesimin artmasina yönelik oyunlar ve kültürleri tanitma adina sohbet ettik. Bu isbirliginin, diger gençlik topluluklariyla da kuracagimiz iliskilerin önünü açmasini umuyoruz” dedi.



“Antalya’yi seviyorum”

Misir’dan Türkiye’ye gelen Rola Abouneama “Aslinda öncesinde biraz Türkçe biliyordum, buraya, Türkçemi gelistirmek için geldim. Bir arkadasim bana Türkçe yazmayi ögretti ve çok mutluyum. Antalya çok güzel ve Antalya’yi çok seviyorum” dedi.

Tayvanli Lynn Hsiao Yün ise “Bu etkinlik gerçekten güzel. Farkli kültürler ve Türk halki hakkinda daha fazla bilgi edinmeme imkan sagladi” derken, Azerbaycanli Aysu hmdli, “AIESEC ile birlikte 1,5 ay boyunca Türkiye’de olmak benim için degerli bir tecrübe oldu. Günlerim hem ilginç hem de güzel geçiyor. Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne de çok tesekkür ederim. Bizi burada yurtlarinda agirladilar” dedi.

Kaynak: İHA