Sel Bölgesinde Yaralar Sarilacak

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; sel felaketinin ikinci gününde de incelemelerini sürdürdügü Bünyan’da kayip kisiyle ilgili aci haberi duyurarak, Muhittin Saraç’in cansiz bedenine ulasildigini açikladi. Saraç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve Bünyan halkina bas sagligi dileyen Baskan Büyükkiliç, yaralarin el ele sarilacagini ifade etti.

Sel Bölgesinde Yaralar Sarilacak
Asiri yagislar sonucunda sel felaketi yasanan Bünyan Güllüce Mahallesi’nde gece boyu süren çalismalarda kayip oldugu bilgisine ulasilan mahalle sakinlerinden Muhittin Saraç’in cansiz bedenine ulasildi. Sel bölgesinde ikinci gün çalismalarina katilan Baskan Büyükkiliç, yetkililerden aldigi bilgiler dogrultusunda ölüm haberini duyurdu. Açiklamasinda vefat eden Saraç’in ailesi ile mahallelilere bas sagligi dileyen ve dün geceden beri arama çalismalarinin sürdürüldügünü ifade eden Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Daha önce hatirlanacagi üzere 7 tane aracimiz mahsur kalmis, buradan içerisindeki yolcularimiz kurtarilmisti. Ama bir tane aracimizin dereye uçtugu ve içerisinde bir kisinin oldugu bilgileri gelen degerlendirme sonrasinda gündemimize alinmis idi. Sabaha kadar, fedakârca tüm ekiplerimiz, kurum ve kuruluslarimiz, belediyelerimiz, hepsi el ele vermek suretiyle adeta seferber oldu. Bu kayboldugu ifade edilen canimizi aradi, taradi, sonuçta maalesef bugün saat 11 civarinda böylece cesede ulasilma durumu söz konusu oldu. Biz her seyden önce basimiz sag olsun, Allah rahmet eylesin diyoruz. Tabi vatandaslarimiza ve özellikle ailemize sabirlar niyaz ediyoruz. Tabi bu bir sel felaketi. Sükredecek taraflari elbette köyün içerisinde olmamasi, Bünyan’in içerisinde olmamasi ama keske böyle bir aciyla da karsilasmasaydik. Maalesef bir canimiz yandi Allah rahmet eylesin” dedi.

Güllüce Mahallesi’ndeki afet konusunda ellerinden geleni yapacaklarini dile getiren Büyükkiliç, sunlari paylasti;

“Burada tabi hasarlar var, bunu el ele gönül gönle hep beraber, insallah Bünyan Belediyemiz, Büyüksehir Belediyemiz, AFAD’imiz, valiligimiz, hep beraber bu konuda el ele gerekeni, üzerimize düseni yapacagimiza hiç kimsenin süphesi olmasin.”

Bünyan Belediye Baskani Selahattin Metin ise; "Bünyan Belediyesi’nin bütün ekipleri sel bölgesindeydi. Bütün ekipler de bize destek verdiler, bu saate kadar çalistilar. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA