Samsun'da Avcilar Sezonu Açti

Av yasaginin kalkmasiyla Samsun’daki avcilar sezonu açti.

Samsun'da Avcilar Sezonu Açti
2024 -2025 av sezonu bugün itibariyla basladi.

Sezonun açilmasini bekleyen Samsun’daki avcilar tüfeklerini alarak dogaya çikti. Yaklasik 8 kisinden olusan ekip Kavak, Ladik ve Havza ilçelerinde avciliga açik alanlarda avlanmaya basladi.

Ilk günden daha çok kus türleri avlayan ekipler bu yil domuz popülasyonunun çok oldugunu söyledi.



Atakum Avcilar Kulüp Baskani Rasim Taner, "Bu yil kurakligin biraz fazla olmasinda dolayi potansiyel bir zayiftir. Dogada en çok karsilastigimiz avlar bildircin ve domuz avlaridir. Avcilik yaparken daha çok domuz ibareleri görüyoruz. Topragi eselemesinden anliyoruz. Bu da domuz potansiyelinin çok oldugunu gösteriyor. Zamanla Karadeniz Bölgesi’nde çok fazla domuz potansiyeli artti. Bu konuda çalismalarimiz var. Yesilligin artmasi, findigin olmasi çok fazla domuz potansiyelinin artmasina sebep oluyor. Milli Parklarin çagrisina uyacagiz" dedi.

Avci Emre Taner, "Bugün yasal avciligin basladigi bir tarihtir. Bizim beklentimiz ise kaçak avcilik ilgili bizim derneklerimizin, avcilarimizin verdigi mücadele asikar, talebimiz kaçak avcilik ile yasal avciligin birbirine karistirilmamasidir. Yasal avciligin her seyi devletin kayitlarinda olan bir organizasyondur" diye konustu.

Kaynak: İHA