Amasya'nin 10 Günlük Suyu Kaldi

Amasya’da içme sularinin yetersiz olmasi nedeniyle 2 haftadir gece saatlerinde farkli mahallelerde su kesintileri basladi. Alarm gibi açiklama yapan Amasya Belediye Baskani Turgay Sevindi, “Sürekli su verdigimizde 10 gün yetecek kadar suyumuz var” dedi.

Amasya'nin 10 Günlük Suyu Kaldi
Türkiye kurak ve yagissiz bir dönemden geçerken belediyeler kendi inisiyatifleriyle bazi çözümlere basvuruyor. Yaptigi esnaf gezisinin görüntülerini paylasip günlük kullanilan suyla depoya gelen su arasinda fark olusmaya basladigi için yaptiklari su kesintilerine deginen Baskan Sevindi, “Yagis olmamasi sebebiyle suyumuz az. Sürekli su verdigimizde de 10 gün yetecek kadar suyumuz var. O yüzden insanlarin en az su kullandigi vakitte gece keserek vatandasi da çok magdur etmeden depolardaki eksigi gidermeye çalisiyoruz” diye konustu.

Belediye, önceden önlem alinmasi amaciyla 00.00 - 07.00 saatleri arasinda kesinti olacak mahalleleri sosyal medya hesabindan duyuruyor.
Kaynak: İHA