Selendi'de Yesil Altinda Hasat Basladi

Manisa’nin Selendi ilçesinde son yillarda hizla yayginlasan ve tütüne alternatif ürün olarak Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan da desteklenerek bahçeler olusturulan Antep Fistiginda hasat basladi.

Selendi'de Yesil Altinda Hasat Basladi
Manisa’nin Selendi ilçesinde Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan orman köylüsüne ekonomik anlamda destek saglamak, köyden kente göçün önüne geçmek amaciyla bir çok alanda bozuk orman alanlarinda gelir getirici tür agaçlandirmasi çalismalari kapsaminda asilama çalismasi yapilarak yetisen ve damak tadi ve aromasiyla cografi isaret alinmasi için girisimler yapilan Antep fistiginda hasat zamani basladi.

Bahçe sahiplerinin çocugu gibi baktigi kendilerinin de yesil altin olarak adlandirdiklari Antep Fistigi hasadinda üreticilerin yüzü gülüyor. Selendi ilçesinde Çortak, Yagci, Çansa ve Kinik mahallelerinde yetisen Antep Fistigi hasadina katilan Selendi Kaymakami Mustafa Ilker Kara, üreticilerle bir araya gelerek hasat çalismalarina yardim etti. Üreticilere kolayliklar dileyen Kaymakam Kara, "Rabbim bol kazançlar versin." dedi.

Kaynak: İHA