KOSGEB Girisimcileri Bekliyor

Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi (KOSGEB) 2024-2028 stratejileri dogrultusunda Girisimci Destek Programi üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çikardi.

KOSGEP Kars Müdürlügü’nce 1 Agustos 2024 tarihi itibari ile 2. Çagri basvurulari alinmaya baslayan ve 30 Agustos 2024 tarihi itibari ile sona erecek program ile özellikle imalat sanayinde son 3 yil içerisinde isyeri açan girisimcilerin desteklenmesi hedefleniyor.

Is Gelistirme Destegine; C-Imalat, 61-Telekomünikasyon, 62-Bilgisayar programlama, danismanlik ve ilgili faaliyetler, 63-Bilgi hizmet faaliyetleri ve 72-Bilimsel arastirma ve gelistirme faaliyetleri sektörlerinde faaliyet gösteren isletmeler basvurabiliyor.

Destek kapsaminda isletmenin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalip giderleri, yazilim giderleri ve hizmet alimi giderlerine (egitim, danismanlik ve yönderlik, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarim, sinai mülkiyet haklari giderleri) 1,5 milyon TL üst limit dâhilinde

yüzde 80 destek orani ile geri ödemeli destek saglaniyor. Girisimcinin genç, kadin, engelli, gazi veya birinci derecede sehit yakini olmasi durumunda destek üst limitine 150 bin TL daha ilave ediliyor.

Geri ödemeli olan bu destek için herhangi bir faiz ve komisyon ödenmiyor. Isletmelerin geri ödemeleri 36 aylik program süresi geçtikten 6 ay sonra basliyor. Söz konusu program için KOSGEB Kars Il Müdürlügü tarafindan 23 Agustos 2024 Cuma günü saat 14.00 ‘da KOSGEB Kars Müdürlügü Egitim Salonu’nda Girisimci Destekleri Bilgilendirme Toplantisi düzenlenecek.
Kaynak: İHA