Kadin El Emegi Sergisi Açildi

Samsun’da düzenlenen "5. Samsun Çarsi 1919 Kadin El Emegi Sergisi"nde kadinlar el emegi göz nuru eserlerini ziyaretçilerin begenisine sundu.

Kadin El Emegi Sergisi Açildi
Ilkadim Belediyesi ve Çarsi 1919 is birliginde bir alisveris merkezi meydaninda "5. Samsun Çarsi 1919 Kadin El Emegi Sergisi" açildi. 50’e yakin stantta onlarca kadin el emegi göz nuru ürünlerini sergiledi. Vatandaslar tarafindan da yogun ilgi gören sergini açilisini gerçeklestiren Ilkadim Belediye Baskani Ihsan Kurnaz, kadinlarin bir yil boyunca emek harcayarak ürettigi taki tasarimi, sepet örücülügü, örgü bebekler, seramik, mozaik, çini, giyim atölyesi, el nakislari, tig ve sis örücülügü gibi genis bir yelpazede yapilan ürünleri tek tek inceledi. Baskan Ihsan Kurnaz, bu kadar sabir ve incelik ile yapilan el emegi çalismalarinin karsisinda hayrete düsmemenin mümkün olmadigini söyleyerek emek veren tüm kursiyer ve egitmenlere ayri ayri tesekkür etti.

"Hanimeli Konaklari projemiz kadinlarimizin gözdesi olacak"

Üreten, ekonomiye katki ve destek veren kadinlara yönelik her anlamda destek olacagini söyleyen Baskan Ihsan Kurnaz, “Kadinin elinin degdigi her is güzel olur. Biz de bu çerçevede, hizmetlerimizi üretirken kadinlarimiza öncelik veriyoruz. Bu anlamda ’Ilkadim Hanimeli Konaklari’ projemiz kadinlarimizin yeteneklerinin farkina varmasina firsati vererek, ürettikleri ürünleri diger insanlarin begenisine sunmasina imkân saglamayi amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesi, ev ekonomileri için bir kazanç kapisi olacak. Bu proje ile el emegi-göz nuru ürünler degerlendirilerek kadinlarimizin kendi aralarinda sosyallesebilecek, ekonomik hayata daha aktif katilabilmeleri saglanacak. Internet ve benzeri elektronik ortamlar üzerinden el emegi ürünlerin satis imkani sunacagimiz projemizde kadinlarimiz bir taraftan yapilan satislarla aile bütçelerine katki saglayacak, diger taraftan bilgi ve becerileriniz gelistikçe kendilerine olan özgüvenleri artacak. Bu katki kadinlarimizin özgürlesmesini saglayan önemli bir etken. Bu projemizle kazanan Ilkadimli kadinlarimiz ve dolayisiyla Ilkadim ilçemiz olacak" dedi.

Çok sayida kursiyerin uzun zaman zarfinda ortaya çikardigi ürünlerden olusan “5.Kadin El Emegi Sergisi”, 25 Agustos Pazar günü saat 19.00’a kadar açik kalacak.
Kaynak: İHA