TikTok cinayeti: Emir Koçhan’ı döve döve öldürdüler! Sebebi pes dedirtti

İstanbul Kâğıthane'de 16 yaşındaki Emir Koçhan mahallesindeki bir parkın duvarına yazılan "Ayazağa Kedileri Geliyorum" yazısı önünde poz verdi. İddiaya göre o yazı Tiktok'ta paylaşılınca yazıyı yazanlar ile aralarında tartışma başladı. Koçhan yazı yazanlar tarafından öldüresiye darp edildi kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili yaşları 18'den küçük 4 çocuğu gözaltına aldı. 4 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TikTok cinayeti: Emir Koçhan’ı döve döve öldürdüler! Sebebi pes dedirtti
TikTok cinayeti: Emir Koçhan’ı döve döve öldürdüler! Sebebi pes dedirtti
Kâğıthane Hamidiye mahallesinde yaşanan olay iddialara göre şöyle yaşandı. 16 yaşındaki Emir Koçhan mahallede bir parkın duvarında yazan; 'Ayazağa Kedileri Geliyorum' yazısı önünde arkadaşları ile poz verdi.

Bu fotoğrafları da TikTok hesaplarında paylaştı. Bu paylaşımı yazıyı yazanlar görünce iki grup arasında tartışma başladı. Sosyal medya üzerinden tartışma tehdit içerikli yorumlar derken iki grup arasındaki atışma 17 Ağustos günü buluşmayla son buldu.

ORMANLIK ALANDA ÖLDÜRESİYE DARP ETTİLER
Emir ve arkadaşları Ayazağa'da ormanlık alanda bir grup tarafından darp edildi. Başına darbe alan Emir nefes alamayıp bayıldı.

Saldırgan grup olay yerinden gidince ihbar üzerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Koçhan 2 gün sonra hayatını kaybetti.

TikTok cinayeti: Emir Koçhan’ı döve döve öldürdüler! Sebebi pes dedirtti

4 ÇOCUK TUTUKLANDI
Cinayete dönen Tiktok atılmasının ardından soruşturma başlatan polis olaya karıştığı tespit edilen Y.Ş.(16), i.C.(17), F.A.T.(15) ve Ş.A.(15)'yı gözaltına aldı.

Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öldürülen Emir Koçhan'ın babası Sedat Koçhan, olayı telefonla öğrenip hastaneye gittiğini ifade ederek, 'Bana telefon geldi hastanede diye. Hastaneye gittiğimde entübe edilmişti çocuğum. O anda kriz falan geçirdim. Savcılık, polis hepsi çalışıyor. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız. Arkadaşlarıyla gidiyorlar beş kişi, diğer dört arkadaşını tutuyorlar. Müsaade etmiyorlar yardım etsin diye. Belli bir çete gibi bir grup, çocuğu ortaya almışlar. Darbediliyor, katliam yapılmış sadece, başka diyecek bir şey bulamıyorum. Lise 3'e geçmişti, 16 yaşına da yeni girmişti. İçlerinde yaşları büyük olanlar da var, küçük olanı tehdit etmişler söylemeyeceksin diye. Motordan düştüğünü, kendiliğinden böyle olduğunu söyleyeceksiniz demişler' şeklinde konuştu.

'YAZI 1 YIL ÖNCE YAZILMIŞ'

Öldürülen Emir Koçhan'ın akrabası Emre Fıçıcı, 'Olay duvarda bir yazıyla başlıyor. Yazı da bir sene önce falan yazılmış, bizim yeğen de orada fotoğraf çekiniyor. Daha sonra sosyal medyada karşı taraftan tehdit içerikli yazılar yazılıyor. Onlara karşılık birbirleriyle atışıyorlar. Çocuklarda olaydan bilinçsiz Ayazağa'ya gidiyor.

10-15 kişilik bir grupla geliyor karşı taraf. Bizim çocuklar da beş kişi, bizim çocuklara saldırıyorlar. Diğer çocukları gasbediyorlar, ellerinden telefonlarını alıp susturuyorlar. Emin yeğenimiz de darbediliyor, ölümüne sebep olacak kadar şiddetli bir şekilde. Daha sonra ambulansı aramalarına izin vermiyorlar. Aradan bayağı bir zaman geçiyor. Darbettikten sonra ambulansın gelmemesi için kimseye aratmıyorlar. 20-25 dakika sonra ambulans geliyor. Geldiğinde de kalp masajı yapıyorlar. Cumartesi günü oldu olay, dün de beyin ölümü gerçekleşti. Sabah da vefat etti. Yazıyı kendisi de yazmıyor, başkası yazıyor. Sadece gidip önünde fotoğraf çekiniyor ve sosyal medyaya atıyor. Karşı tarafta tehdit ediyor' ifadelerini kullandı.