Tehlike büyüyor! Dev tankere karantina

Maymun Çiçeği virüsünde tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Son olarak virüsün yayılma hızının arttığı ifade edilirken, dev bir tankere karantina uygulandığı açıklandı.

Tehlike büyüyor! Dev tankere karantina
Arjantin'in Rosario Limanı yakınlarında demirleyen gemiden yetkililere, 'Hindistan vatandaşı olan bir mürettebat üyesinin göğsünde ve yüzünde kist benzeri deri lezyonları bulunduğu' bilgisi iletildi.

Arjantin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu kişinin diğer mürettebat üyelerinden izole edildiği ve halk sağlığı acil durum protokolünün devreye alındığı belirtildi.

Tehlike büyüyor! Dev tankere karantina

GEMİ KARANTİNAYA ALINDI
San Lorenzo limanına gitmek üzere olan gemi, Santa Fe eyaletine bağlı Parana Nehri'nde demirlemek zorunda kaldı.

Afrika'da hızla yayılan yeni varyantın tespit edilmesinin ardından, bir gün sonra İsveç'te clade 1b varyantı olarak bilinen virüsün ilk kez Afrika dışında bir ülkede görüldüğü bildirildi.

TEST SONUÇLARI BEKLENİYOR
Arjantin daha önce sekiz mpox vakası kaydetmişti, ancak bunların hiçbiri clade 1b varyantına ait değildi. Karantina altına alınan ve Liberya bayraklı olan gemi, Brezilya'nın Santos kentinden yola çıkmıştı ve Arjantin'de soya yükü almak üzereydi.

Sağlık Bakanlığı ve Arjantin Denizcilik Birliği'nin yaptığı açıklamaya göre, gemiye yalnızca tıbbi personel girebilecek ve tüm mürettebat, test sonuçları çıkana kadar karantinada tutulacak.