Talas Millet Bahçesi Isil Isil

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin’in önemli projeleri arasinda yer alan ve ilçenin sosyo-kültürel hayatina renk katmasinin yani sira endemik bitki ve agaç türleriyle karbon yutak alanina dönüsecek olan Talas Millet Bahçesi’nde çalismalar bütün hiziyla sürüyor. Gece aydinlatmalarinin test edilmeye baslandigi alanda gündüz de agaçlandirma ve peyzaj çalismalari devam ediyor.

Talas Millet Bahçesi Isil Isil
100 bin metrekarelik alanda yürütülen çalismalari yakindan takip eden Baskan Yalçin, sik sik alani ziyaret ediyor. Gerçeklestirilen hummali çalismalari inceleyen Baskan Yalçin birim müdürleri ve firma yetkileriyle görüserek çalismalar hakkinda bilgiler aliyor.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise binasinin yer aldigi egitim kampüsünün yani sira yesil alan ve peyzaj uygulamalariyla da dikkat çeken Talas Millet Bahçesinde gece de farkli bir güzellik olusuyor.

AYNI ZAMANDA KARBON YUTAK ALANI

Dikilen endemik bitkilerin ilçenin temiz hava sirkülasyonunu da katki saglayacagina dikkat çeken Baskan Yalçin, “Talasimizin sosyo-kültürel hayatina renk katmasinin yani sira, endemik bitki ve agaç türleriyle karbon yutak alanina dönüsecek olan Talas Milet Bahçemizde son hizla devam eden çalismalari yerinde inceledik. Simdiden ilçemize hayirli olmasini diliyor, müteahhit firmaya ve çalisma arkadaslarima kolayliklar diliyorum.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA