Çevre Dostu Gemilere Tesvik Destegi

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, “Hurdaya Ayrilan Türk Bayrakli Gemilerin Yerlerine Yeni Gemi Insa Edilmesinin Tesvikine Dair Yönetmelik” kapsaminda ilk defa özel sektör sahipli Kapidag ve Aysenaz isimli gemilerin tesvikten yararlanan ilk çevre dostu Türk Bayrakli gemiler olarak insa edilecegini bildirdi.

Çevre Dostu Gemilere Tesvik Destegi
Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, "Hurdaya Ayrilan Türk Bayrakli Gemilerin Yerlerine Yeni Gemi Insa Edilmesinin Tesvikine Dair Yönetmelik" kapsaminda verilen "Tesvik Uygunluk Belgesi" Takdim Töreni’ne katildi.

Bakanlikta düzenlenen imza töreninde konusan Uralolgu, “Deniz ticaret filomuz yenilenmesi adina hayata geçirdigimiz en önemli çalismalardan biri olan ‘Hurdaya Ayrilan Türk Bayrakli Gemilerin Yerlerine Yeni Gemi Insa Edilmesinin Tesvikine Dair Yönetmelik’ kapsaminda; Ilk defa özel sektör sahipli Kapidag ve Aysenaz isimli kimyasal ürün tankerlerinin tesvikten yararlanan ilk çevre dostu Türk Bayrakli gemiler olarak insa edilecegi anlamli bir bulusmadayiz” dedi.

Uluslararasi ticari tasimacilikta en büyük paya sahip olan sektörün hiç süphesiz denizcilik sektörü oldugunun altini çizen Uraloglu, 2023’te dünyada tasinan 14,3 milyar ton yükün 12,4 milyar ton’unun yani yaklasik yüzde 86’sinin denizyolu ile tasindigini kaydetti.

Bakan Uraloglu, “Ülkemizde ise rakamin 450 milyon tonlara yakin oldugunu görüyoruz ve tonaj olarak yüzde 87,5’i, deger olarak ise yüzde 54,8’i denizyolu ile gerçeklesmistir. Düsük maliyet ve verimlilik avantajiyla deniz tasimaciligi; sürdürülebilir ekonomik gelisim ve refah için olmazsa olmazdir. Bu durum denizcilik sektörünü küresel ticarette en stratejik sektörü konumuna getirmistir. Ayrica denizcilik sektörü, 21. yüzyilda sadece bir tasimacilik türü olmaktan da çikmistir. Gemi insa sanayi, liman ve gemilerde kullanilan yeni teknolojiler, sektörel enerji verimliliginin artirilmasi, liman hizmetleri, deniz turizmi ve yatçilik deniz çevresinin yönetimini kapsayan daha genis bir sektör, ticaret ve hizmet dalina dönüsmüstür” ifadelerini kullandi.

“Denizcilik sektörümüz son 22 yilda bir denizcinin oglu olan cumhurbaskanimiz kaptanliginda önemli gelismeler göstermistir”

Bu kapsamda dünyanin en önemli bogazlari arasinda bulunan Istanbul ve Çanakkale Bogazlari’nin kontrolünü elinde tutan Türkiye’nin; Üç kitanin geçis yolunda bulunarak Akdeniz Havzasi ve Karadeniz Havzasindaki ülkelerin deniz ulasimi ve uluslararasi ticaret faaliyetleri açisindan anahtar konumda oldugunu vurgulayarak, “Dünya denizcilik faaliyetleri için çok önemli bir cografyada yer almaktadir. Ülkemizin; bu zengin potansiyelini en iyi sekilde degerlendirerek, dünya denizciliginde daha üst siralara çikarmak en büyük hedefimizdir. Gururla belirtmek istiyorum ki denizcilik sektörümüz, son 22 yilda bir denizcinin oglu olan Cumhurbaskanimizin vizyonu ve kaptanliginda çok önemli gelismeler göstermistir. Bugün, Türkiye gerek cografyamizin gerek dünya deniz ticaretinin gelecegini insa etmektedir” diye konustu.

Türk deniz ticaret gemi filosu 1000 groston üzerinde 2028 gemi ve 48,9 milyon dedveyt ton tasima kapasitesi ile dünyanin en büyük 12’nci gemi filosu

Deniz ticaret filosunu büyüklügünün ve filodaki gemilerin yasinin deniz tasimaciliginin gelistirilmesi açisindan çok önemli faktörler oldugunu belirten Uraloglu, Türk deniz ticaret gemi filosunda, 2023 yili sonu itibari ile 1.000 groston üzerinde 2028 adet gemi bulundugunu vurguladi. Bu gemilerin toplam tasima kapasitesinin 48,9 milyon dedveyt ton ile Türkiye’yi dünyanin en büyük 12’nci gemi filosuna sahip ülkesi yaptigini hatirlatan Uraloglu, bu filonun maddi degerinin yaklasik 25 milyar dolar oldugunun altini çizerek, “Ancak bu gemilerin ortalama yasinin 21,4’tür. Bu kapsamda filomuzu gençlestirmek amaciyla Bakanligimizin birçok çalismasindan biri de ’Hurdaya Ayrilan Türk Bayrakli Gemilerin Yerlerine Yeni Gemi Insa Edilmesinin Tesvikine Dair Yönetmelik’tir. Söz konusu yönetmeligimiz, sektörel talepler kapsaminda güncellenmis ve 23 Mart 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayimlanmistir. Yönetmeligimizin amaci özetle; ülkemizin deniz ticaret filosunun yenilenmesi, kabotajda ve uluslararasi sularda deniz çevresine zararsiz, etkin, emniyetli, sürdürülebilir bir tasimaciligin olusturulabilmesinin desteklenmesidir. Bahse konu Yönetmeligimiz; Gemi sicillerimize kayitli 50 ile 50 bin groston arasi ticari gemilerden 20 yas ve üzeri olanlari kapsamaktadir” seklinde konustu.

Ilk çevre dostu Türk bayrakli 2 geminin dönüsümü için 6 milyon dolarlik tesvik

Alinacak tesvikler ile yeni insa edilecek gemilerin ana sevk sistemlerini; çevre dostu bir enerji kaynagina dönüstüreceklerini ifade eden Uraloglu, “Bugün de bu kapsamdaki ilk iki özel sektör gemisinin dönüsümü için bir aradayiz. Hicri Ercili Denizcilik Anonim Sirketi tarafindan Bakanligimiza yapilan basvurunun uygun bulunmasi neticesinde sirket bünyesinde yer alan; 5 bin 499 Grostonluk Kapidag isimli kimyasal ürün tankerine tesvik kapsaminda 3,2 milyon, 5 bin 401 Grostonluk Aysenaz isimli kimyasal ürün tankerine ise 2,8 milyon olmak üzere 2 gemiye toplamda 6 milyon dolarlik tesvik sagliyoruz.” dedi.

Hurdaya ayrilacak söz konusu gemilerin yerlerine insa edilecek petrol tankerlerinin her birinin yaklasik olarak 6 bin 283 groston büyüklügünde ve tesvikten yararlanan ilk çevre dostu türk bayrakli gemiler olacaklarinin altini çizerek, “Sülfür içermemesiyle yeni nesil yakit olarak kabul edilen Methanol yakit kullanan ana makine ile donatilarak insa edilecekler. Gemilerimiz filomuzdaki ilk alternatif enerjili, çevreci gemiler olacaklardir” diye konustu.

Bu gemilerin güzel bir örnek olacagini ve tesvikten faydalanan denizcilik sirketlerinin sayisini artiracagini ifade eden Uraloglu, iklim degisikligiyle mücadele kapsaminda gemi kaynakli emisyonlarin azaltiminin büyük öneme sahip oldugunu söyledi.

Yasli gemilerin enerji verimliliginin düsük oldugu için emisyon oranlarinin da yüksek oldugunu belirten Bakan Uraloglu, sözlerini söyle sürdürdü;

“Bu vesileyle tüm gemi islemecilerimizi devletimizin sagladigi bu tesvikten yararlanarak, Türk bayragi altinda insanimizi istihdam edilecegi yeni gemi yatirimlari yapmaya davet ediyoruz. Sadece gemiler için degil liman tesislerimiz içinde uzun yillardir sürdürdügümüz Yesil Liman uygulamasini güncelleyerek emisyon saliniminin azaltmayi hedefliyoruz. Olusturacagimiz bir mekanizma ile sektörümüze Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi’ndan 20 milyon Avro hibe, 50 milyon Avro uzun vadeli uygun maliyetli kredi destegi alacagiz. Her zaman belirttigimiz üzere denizlerimiz bizim ‘Mavi Vatan’imizdir. Bir karis topragimiz ne ifade ediyorsa denizlerimizin bir kum tanesi, bir avuç suyu da bizler için ayni anlam ve önemi tasimaktadir. Gemilerimizi gençlestirecek ve alternatif enerjili, çevreci gemiler olarak yeniden insa edecegiz. Limanlarimizi yesil limanlar olarak yeniden dizayn edecegiz. Biliyoruz ki çevrenin ve denizlerin korunmasi adina hayata geçirdigimiz her proje ve uygulama gelecek nesillere daha güvenli bir dünya birakma yolunda önemli bir adimdir. Bu düsüncelerle özel sektör tarafindan ilk tesvik belgesini almaya hak kazanan Hicri Ercili Denizcilik Anonim Sirketi yöneticilerine ve bu yönetmeligimizi basariyla hayata geçiren Denizcilik Genel Müdürlügümüzün yönetici ve çalisanlarina tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA