CHP Lideri Özel, Mahmud Abbas Ile Görüstü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

CHP Genel Baskani Özel, Filistin Devlet Baskani Abbas ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Özel, görüsmede Mahmud Abbas’in TBMM Genel Kurulu’na hitap ettigi oturumda geçirdigi kaza nedeniyle bulunamadigi için üzüntülerini dile getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Filistin halkinin hakli davasinin her zaman yaninda oldugunu vurgulayan Özel, genel baskan seçildikten sonra dünyadaki 119 lidere bagimsiz Filistin Devleti’ni tanimalarini isteyen bir mektup gönderdigini ve tüm yurt disi ziyaretlerinde Gazze’deki katliamlara dikkat çektigini hatirlatti. “Baskenti Dogu Kudüs olan, 1967 sinirlarinda bir Filistin devleti kurulmasini gerekli görüyor ve iki devletli çözümü destekliyoruz” diyen Özel, Filistin halkinin mücadelesinde her türlü sorumlulugu üstlenmeye hazir olduklarini vurguladi. Özel, Türkiye’yi ziyaretinden dolayi tesekkürlerini sundugu Abbas’in Gazze’ye gitme kararini da desteklediklerini ifade etti.



Abbas’tan Özel’e Filistin daveti

Mahmud Abbas, Özel’e geçmis olsun dileklerini ileterek, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihini ve Filistin davasina süren destegini çok iyi bildiklerini, bu destekleri ve yardimlari hiçbir zaman unutmayacaklarini aktardi. Özel’in Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani ve Sosyalist Enternasyonal Baskan Yardimcisi olarak çok önemli görevlerde bulundugunu, bu görevler nedeniyle kurdugu temaslarda Filistin meselesini gündeme getirdigini ifade eden Mahmud Abbas, “Siz dünyaya açilan bir pencere gibisiniz” dedi.

CHP lideri Özel’i Filistin’e davet eden Abbas, “Sizleri ikinci ülkeniz Filistin’e davet ediyorum. Seçtiginiz herhangi bir tarihte gelebilirsiniz, Filistinli kardeslerinizin durumunu yakindan takip edebilirsiniz. Bu davet açik bir davettir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA