Adalet Bakani Tunç Açiklamasi 'Orman Yanginlarinda Toplam 22 Süpheliden 9'U Tutuklandi'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Aydin, Mugla, Izmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Usak’ta meydana gelen orman yanginlarina iliskin gözaltina alinan 22 süpheliden 9’unun tutuklandigini açikladi.

Adalet Bakani Tunç, sosyal paylasim sitesi X hesabindan yaptigi paylasimda, “12-17 Agustos tarihleri arasinda Aydin, Mugla, Izmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Usak olmak üzere 7 ilimizde meydana gelen orman yanginlari hakkinda ilgili Cumhuriyet Bassavciliklari tarafindan yürütülen sorusturmalar kapsaminda su ana kadar toplam 22 süpheli gözaltina alinmis olup, süphelilerden 9’u tutuklanmis, 5’i hakkinda adli kontrol karari verilmis, 1’i ifadesinin ardindan serbest birakilmistir. 7 süphelinin gözalti islemleri devam etmektedir” dedi.

Bakan Tunç, “Yanginlarla ilgili sorusturmalar titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Hayat kaynagimiz ormanlarimiza sahip çikmak hepimizin görevidir. Yanginlardan etkilenen vatandaslarimiza bir kez daha geçmis olsun dileklerimi iletiyor, yesil vatanimizi korumak için fedakarca görev yapan tüm ekiplerimize kolayliklar diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA