Manisali Çocuklarin Yüzme Mutlulugu

Manisa’da çocuklarin yaz tatilleri, bu yil çok daha renkli geçiyor. Büyüksehir Belediyesi’nin ’Neseli Havuzlar, Mutlu Çocuklar’ projesi ile minikler, okul bahçelerinde kurulan havuzlarda serinleyerek, yüzme ögreniyor. Çocuklarin heyecanina ortak olan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, “gelecek yil 17 ilçede de çocuklari yüzme dersleri ile bulusturmayi hedeflediklerini” belirtti.

Manisali Çocuklarin Yüzme Mutlulugu
Manisa Büyüksehir Belediyesi, çocuklari spor yapmaya tesvik etmek, sosyallesmelerini saglamak ve tatillerini keyifli hale getirmek için 4 okulda portatif yüzme havuzlari kurdu. Sehzadeler Belediyesi’nin isbirligiyle Ahmet Tütüncüoglu ile Necati Bey Ilkokullari; Yunusemre ilçesinde ise Atatürk ile Vakifbank Türk Birligi Ilkokullarinin bahçelerine kurulan portatif yüzme havuzlari, çocuklarin nesesine ev sahipligi yapiyor. 6-13 yas arasi Manisali çocuklar bir yandan yüzme ögreniyor, bir yandan da eglenceli bir yaz tatili geçiriyor.

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek, Sehzadeler Belediye Baskanvekili Yenal Yildirim ile birlikte çocuklari Ahmet Tütüncüoglu Ilkokulu bahçesinde egitim aldiklari havuzda ziyaret etti.

“3 bin ögrencimize hizmet ediyoruz”

Çocuklarin yüzme heyecanina ortak olan Baskan Zeyrek, “Çocuklarimizin hem yüzme ögrenmesi, hem bu sicak havalarda biraz serinlemesi ve bos vakitlerini spor aktiviteleri ile degerlendirmeleri için Sehzadeler Belediyemizle birlikte, havuzumuzu hizmete açtik. Çocuklarimiza bu olanagi sagladigimiz için çok mutluyuz. Manisa’da Yunusemre ve Sehzadeler ilçemizi pilot bölge olarak seçtik. Toplamda 4 havuzumuzda yaklasik 3 bin ögrencimize hizmet ediyoruz” dedi.



“Önümüzdeki yil 17 ilçemizde devam edecek”

Proje sayesinde çok sayida çocugun yüzme ögrendigini vurgulayan Baskan Zeyrek, “Çocuklarimizin hepsi çok mutlu. Buna vesile oldugumuz için biz de çok mutluyuz. Bu hizmetimiz, önümüzdeki yil 17 ilçemizde devam edecek. Ayni zamanda Çarsamba ve Cumartesi günleri Down Sendromlu çocuklarimiza özel yüzme egitimi veriyoruz. Benzer projelerimiz 5 yil boyunca artarak, devam edecek” diye konustu.



“Çocuklar bizim her seyimiz”

Sehzadeler Belediye Baskanvekili Yenal Yildirim da “Çocuklar, bizim her seyimiz. Ailelere de büyük bir kolaylik oluyor. Bundan sonra daha çok çocuk ve gencimizin katilimini saglamak için çalismalar yapmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Havuz basinda çocuklarini izleyen veliler de, yüzme heyecani yasayan çocuklar da Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek’e tesekkürlerini iletti ve mutluluklarini paylasti.
Kaynak: İHA