TOBB Heyeti Kars'ta

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ve beraberindeki heyet, Kars’ta TOBB UYUM Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açilisini gerçeklestirdi.

TOBB Heyeti Kars'ta
TOBB ve Dünya Odalar Federasyonu Baskani M. Rifat Hisarciklioglu ve beraberindeki heyet, Kars Valisi Ziya Polat’i makaminda ziyaret etti. Ziyarette karsilikli görüs alisverisinde bulunuldu.

Heyet, Kars Valiligi ziyaretinin ardindan Kars Belediye Baskani Prof. Dr. Ötüken Senger’i ziyaret etti.

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ve beraberindeki heyet, Kars’ta TOBB UYUM Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açilisini gerçeklestirdi. Merkezin açilisi, Kars’ta hukuki uyusmazliklarin hizli ve etkin bir sekilde çözülmesine katki saglayacak. Hisarciklioglu, açilista yaptigi konusmada, bu tür merkezlerin is dünyasinda güven ortamini pekistirdigini ve ekonomik anlasmazliklarin dostane bir sekilde çözülmesine olanak sagladigini belirtti.

Kars Ticaret ve Sanayi Odasi’nda düzenlenen törende, Kars ekonomisine deger katan is insanlari ve firmalar ödüllendirildi. TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasi (ETSO) Baskani Saim Özakalin, ETSO Meclis Baskani Gökhan Yilmaz ve diger katilimcilar ödül törenine katildi.

Hisarciklioglu, törende yaptigi konusmada, ödül alan firmalarin Kars’in kalkinmasinda önemli rol oynadigini vurguladi.

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu, Saim Özakalin, Gökhan Yilmaz ve beraberindeki heyet, Kars Ticaret Borsasi’ni ziyaret etti. Ziyaret sirasinda borsa faaliyetleri ve Kars’in tarim ve hayvancilik potansiyeli üzerine görüs alisverisinde bulunuldu. Kars Ticaret Borsasi yetkilileri, bölgenin tarim ürünleri ve hayvancilik alaninda Türkiye ekonomisine yaptigi katkilara deginerek, borsanin bölge ekonomisi için önemini vurguladi.
Kaynak: İHA