Ögretmenlerin Mazerete Bagli Atama Sonuçlari Açiklandi

Milli Egitim Bakanliginca kadrolu ögretmenlerin aile birligi, saglik, can güvenligi mazeretleri ve engellilik durumu ile diger nedenlere bagli il içi ve iller arasi yer degisikligi atama sonuçlari açiklandi.

Milli Egitim Bakanliginin Resmi internet sitesinden yapilan yazili açiklamada, “Milli Egitim Bakanliginca kadrolu ögretmenlerin aile birligi, saglik, can güvenligi mazeretleri ve engellilik durumu ile diger nedenlere bagli il içi ve iller arasi yer degisikligi atama sonuçlari açiklandi.

Millî Egitim Bakanligi kadrolarinda görev yapan ögretmenlerden aile birligi, saglik, can güvenligi, engellilik durumu ve diger nedenlerden birine bagli olarak mazereti bulunanlar için yayimlanan duyuru kapsaminda basvuruda bulunan ögretmenlerin tercihleri dogrultusunda hizmet puani üstünlügüne göre yer degistirmelerin büyük çogunlugu gerçeklestirildi” denildi.

Açiklamada, “Tercihleri dogrultusunda yer degisikligi yapamayan ögretmenler için yeni bir çalisma planlaniyor. Aile birligi mazereti basta olmak üzere diger mazeret gruplarindan da yer degisikligi gerçeklesmeyen ögretmenlerin, egitim kurumlarinin ihtiyaç durumlari da göz önünde bulundurularak ihtiyaçlar dogrultusunda -gerekirse birebir görüsmeler yapilarak- taleplerin karsilanmasi saglanacak” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA