Vali Aslan 'Findik Üretiminde 4. Siradayiz'

DÜZCE – Düzce’nin Yörük Köyünde gerçeklestirilen findik hasat senligi renkli görüntülere sahne oldu. Düzce Valisi Selçuk Aslan, Findigin ülkemiz için önemli oldugunu belirterek “Findik bizleri doyurdu, sizleri büyüttü. Insallah sizin evlatlarimizi, torunlarinizi da doyuracak ve büyütecek” dedi.

Vali Aslan 'Findik Üretiminde 4. Siradayiz'
Findik üretiminin önemli merkezlerinden olan Düzce’de Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan findik hasat senligi düzenlendi.

Merkeze bagli Yörük Köyünde düzenlenen findik hasat senligine düzce valisi Selçuk Aslan, ilgili kurum müdürleri, çiftçiler katildi.

Törende konusan Vali Selçuk Aslan, findigin Düzce için ülke için önemli oldugunu belirterek “Ülkemizde 750 bin hektarlik alanda findik tarimi yapilirken yaklasik bunun yüzde 9’u Düzce’de ekili alan itibariyle Düzce en büyük 6. findik ekim alanina sahipken üretim noktasinda Düzce daha mühim bir alana sahip. Türkiye’deki findik üretiminde 4. sirada olan vilayetiz. Findik, Düzce için çok sey ifade ediyor. Türkiye içinde çok sey ifade ediyor. Ülkemiz findiginin yüzde 90’unu dünyaya ihraç ediyoruz. Tabi ki findik bizim her seyimiz dedik bu anlamda Asik Veysel’in tabiriyle kara topraga yeri gelince kazmayla da vurmak gerekmekte findik bahçelerimize sahip çikmak zorundayiz modernize etmek zorundayiz modern tarim tekniklerini bahçelerimize uygulamak zorundayiz. Findik bizleri doyurdu sizleri büyüttü Insallah sizin evlatlarimizi torunlarinizi da doyuracak ve büyütecek” diyerek hasat sezonunun hayirli olmasini diledi.

Düzce Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nün halk oyunlari ekibinin horon gösterisi yaptigi etkinlik sonunda Vali Selçuk Aslan, yöresel ürünler standini gezdi sonrasinda ise findik topladi.
Kaynak: İHA