Marmaris Kültüre Doyacak

Marmaris Belediyesi tarafindan düzenlenecek ‘Zaferden Barisa Marmaris Kültür Sanat Günleri’nde bilim insanlari, gazeteciler, yazarlar, TV programcilari her Cumartesi günü halkla bulusacak.

Marmaris Kültüre Doyacak


Marmaris Belediyesi 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 102’nci yil dönümü dolayisiyla bir dizi etkinlik düzenleyecek. ‘Zaferden Barisa Marmaris Kültür Sanat Günleri’ adiyla düzenlenecek etkinlikte 6 hafta boyunca Türkiye’nin önde gelen gazeteci, yazar ve bilim insanlari Marmaris’te agirlanacak. Etkinlikler 17 Agustos - 21 Eylül tarihleri arasinda her Cumartesi günü Türkmenistan Parki’nda saat 21.00’da yapilacak.

Etkinlikler 17 Agustos Cumartesi günü gazeteciler Gürkan Hacir ve Baris Yarkadas’in konuk olarak katilacagi söylesi ile baslayacak. 24 Agustos Cumartesi günü ise Yazar - Stratejist Dr. Erol Mütercimler ve Ögretim Üyesi - Yazar Prof. Dr. Baris Doster konuk olacak. 31 Agustos Cumartesi günü Emekli Tuggeneral-Yazar Dr. Naim Babüroglu, Akademisyen - Yazar Elfin Tataroglu Marmaris’te vatandaslarla bulusacak. 7 Eylül Cumartesi günü ise usta gazeteci Ugur Dündar ve Sosyolog Prof. Emre Kongar; ‘Zaferden Barisa Marmaris Kültür Sanat Günleri’nin konugu olacak. Ülke gündemiyle ilgili fikirlerini anlatacak olan iki isim vatandaslarin sorularini da yanitlayacak. 14 Eylül Cumartesi günü TV Programcisi Cansu Canan Özgen ile Ögretim Üyesi Prof. Ramazan Kurtoglu’nun katilacagi etkinligin son konuklari ise depremle ilgili ülkemizin yetistirdigi en önemli bilim insanlarindan olan Prof. Celal Sengör ile Prof. Naci Görür olacak. Prof. Sengör ve Prof. Görür 21 Eylül Cumartesi günü ana temanin deprem olacagi bir söylesi gerçeklestirecek.

Marmaris’i kültür, sanat ve bilimle bulusturmak için birçok etkinlige imza atacaklarini belirten Marmaris Belediye Baskani Acar Ünlü, “Birbirinden degerli isimleri agirlayacagimiz Zaferden Barisa Marmaris Kültür Sanat Günleri, Marmaris’imizin kültür hayatina önemli bir katki sunacak. Sevdigimiz yazarlarla, gazetecilerle, bilim insanlariyla bulusma imkani saglayacak. Tüm halkimizi bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA