Manisa Kent Konseyi'nde Yeni Dönem

Manisa’da halkin yönetime katilimini güçlendirecek Manisa Kent Konseyi’nin genel kurulu yapildi. Genel kurulda Hakki Bayraktar, Kent Konseyi Baskanligi’na seçildi. Bayraktar, önümüzdeki iki yil boyunca Manisa’nin gelecegi için tüm sivil toplum kuruluslariyla birlikte çalisacaklarini belirtti.

Manisa Kent Konseyi'nde Yeni Dönem
Sehir yönetimine vatandaslarin katilimini saglayan en önemli mekanizmalardan biri olan Manisa Kent Konseyi’nin genel kurulu gerçeklestirildi.

Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapilan genel kurul, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Ardindan programi nedeniyle genel kurula katilamayan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Mimar Ferdi Zeyrek’in mesaji okundu. Baskan Ferdi Zeyrek’in mesajinda su ifadeler yer aldi: “Bugün burada, Manisa’mizin gelecegi için önemli kararlarin alinacagi Kent Konseyi Genel Kurulu’nda sizlerle birlikte olmayi çok isterdim. Ancak, önceden planlanmis bir program nedeniyle aranizda bulunamiyorum. Bu durumdan dolayi duydugum üzüntüyü sizlerle paylasmak isterim. Kent Konseyimiz, sehrimizin gelecegini belirleyecek kararlarin ortak akil ile alindigi, Manisa’mizin her kesiminin sesini duyurdugu önemli bir platformdur. Burada alinacak her bir kararin, Manisa’nin yarinlarina yönelik olumlu etkiler yaratacagina inaniyorum. Sizlerin katkilari ve katilimiyla bu Genel Kurul’un, sehrimiz için en faydali sonuçlari doguracagina hiç süphem yok. Alinacak kararlarin Manisa’miza hayirli olmasini diliyor, katkilariniz ve özverili çalismalariniz için simdiden tesekkür ediyorum.”

“Ortak akil ve katilimci yönetim anlayisini pekistirecegimiz bir platform”

Genel Kurulda Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ulas Aydin da yaptigi konusmasinda, “Kent konseyi genel kurulumuz yalnizca bir seçim degil, ayni zamanda sehrimizin ortak akil ve katilimci yönetim anlayisini pekistirecegimiz bir platformdur. Katilimcilik demokrasinin temeli ve sehirlerin ruhunu olusturan unsurlardan en önemlisidir. Her bireyin sesinin duyulmasi, sehir yönetiminde daha adil ve etkili kararlarin alinmasini saglar. Katilimci bir yönetim anlayisi sadece bireylerin degil, tüm toplumun ihtiyaçlarini ve fikirlerini dikkate alarak daha yasanilabilir bir sehir olusturmamiza yardimci olur. Kent Konseyimizin çalismalari bu hedeflerin gerçeklestirilmesinde kritik bir rol oynayacak. Güzel Manisa’mizin gelecegine hep birlikte yön vermek için bu firsati en iyi sekilde degerlendirecegimize yürekten inaniyorum. Bu anlamli süreçte elinizi tasin altina koydugunuz için hepinize ayri ayri tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kent Konseyi’nin yeni Baskani Hakki Bayraktar oldu

Divan Baskanligi’ni Mustafa Pala, divan üyeliklerini ise Zuhal Günes ile Semra Geçer’in yaptigi genel kurulda Manisa Kent Konseyi Baskanligi’na Hakki Bayraktar seçildi. Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda ise su isimler yer aldi: Mustafa Pala, Mehmet Yumrukaya, Hüseyin Pehlivan, Destan Bulgay, Rasim Akpinar, Erdem Nalbant, Münevver Yavuz, Ibrahim Demran, Zuhal Günes, Sennur Alpan, Lütfi Vural, Ural Sevener, Halim Sivecan. Ardindan Kent Konseyi Baskani Hakki Bayraktar ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri söz alarak kendilerini tanitti.

“Manisa için çok güzel olacagini düsünüyoruz”

Genel kurula Cumhuriyet Halk Partisini temsilen katilan Il Baskani Ilksen Özalper de söz aldi. Mecliste grubu bulunan bütün partilere genel kurul daveti yapildigini vurgulayan Özalper, “Bunu özellikle belirtmek istedim. Siyasi yapinin çok daha disinda bir yapi olsun istedik. Görülüyor ki çok da güzel bir ekip yapilmis, çok da güzel çalismalar yapilmis. Manisa için de çok güzel olacagini düsünüyoruz. Hayirli ugurlu olsun, basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

“Manisa için el birligi ile çalisacagiz”

Yogun katilimli bir genel kurulun geride birakildigini belirten Manisa Kent Konseyi Baskani Hakki Bayraktar, “Genel kurulun teveccühü ile Kent Konseyi Baskani olarak seçildim. Bundan sonra 2 yil boyunca Manisa için, Manisalilar için, Manisa’miz için, Manisa’nin gelecegi için, gençlerimiz için, yasanilabilir bir Manisa için el birligi ile çalisacagiz. Bütün sivil toplum kuruluslarini yanimiza davet ediyoruz. Bütün arkadaslara hem gönlümüz açik hem de kapimiz açik” diye konustu.



“Bu katilim beni çok umutlandirdi”

Genel Kurulda Divan Baskanligi görevini üstlenen Mustafa Pala ise, “Burada gerçekten coskulu, yüreginde Manisa sevgisi olan katilimcilar gördüm. Bu katilim beni çok umutlandirdi. Güzel isler yapacagiz. Manisa’da birlikte is görme aliskanligini, uzlasma kültürünü gelistirecegiz. Katilimci belediyeciligin, demokrasinin yasamasina katkida bulunacagiz. Manisalilar olarak bu bilgi ve deneyim birikiminin Manisa’da olduguna inaniyorum” dedi.



“Elimizden genel her türlü destegi saglayacagiz”

Genel kurul üyelerinden Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanisma Dernegi Baskani Sentürk Hosgül de görüslerini belirtti.

Katilim yogun oldugunu ifade eden Hosgül, “Hem kendi dernegim adina hem de Manisa Hemseri Kültürleri Dayanisma Dernegi olarak buradaydik. Yeni yönetimi kutluyorum. Manisa için tasin altina elini koyacak herkese bizler de destek verme taraftariyiz. Elimizden gelen her türlü destegi saglayacagiz. Bugünkü genel kurul da gayet saglikli bir havada geçti. Hem büyüksehir belediye baskanina hem ekibine, divan kurulana tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA