Deliçay Daha Güvenli Akacak

Yildirim Belediyesi, dere yatagini güvenli hale getirecegi ve yeni bir kent parki kazandiracagi Deliçay’daki islah çalismalarinin yüzde 40’ini tamamladi.

Yildirim Belediyesi, Demetevler ve Sirinevler Mahallesi Deliçay Deresi’nde islah çalismasi gerçeklestiriyor. Bin 100 metre uzunlugunda gerçeklestirilenDeliçay Deresi islah projesi ve çevre düzenlemesi ile hem dere yatagi daha güvenli hale gelecek hem de 17 bin metrekarelik alana sahip kazandirilacak kent parki vatandaslarin yeni bulusma noktasi haline gelecek. Islah çalismalarinin ardindan bölgeye kazandirilacak Deliçay Kent Parki içerisinde; 2 bin 700 metrekare bisiklet ve yürüyüs yolu, 4 adet çocuk oyun alani, dinlenme ile spor alanlari bulunacak. Gerçeklestirilecek islah çalismasi çerçevesinde 28 bin metrekare tas pere ve 4 bin metreküp tas duvar yapilip yagmur ve sel sularinin yerlesim yerlerine zarar vermesi önlenmis olacak. Bu sayede, dere yatagi kiyisinda olusacak su taskinlari engellenecek.

Yeni bulusma noktasi olacak

Yildirim’in simgelerinden olan Deliçay’da da dere islah çalismalarini araliksiz sürdürdüklerini belirten Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Demetevler ve Sirinevler Mahallesi’nde gerçeklestirdigimiz dere islahi ve çevre düzenlemesi ile bölgenin kangren haline gelmis bir sorununu daha kökten çözecegiz. Ayni zamanda dere kenarini bir yasam alanina dönüstürecegiz. Islah çalismasi ve çevre düzenlemesinin ardindan mevcut bulunan yaya köprüsü yerine 3 adet yüksek konforlu yaya köprüsü yapacagiz” dedi.

Demetevler ve Sirinevler Mahallesi’nde gerçeklestirdikleri imar, plan uygulamalari ve tapu dagitimlari ile bölgede imarli yapilarin yeniden yükselmeye baslayacagini dile getiren Baskan Yilmaz, “Sosyal donati alanlari ve yeni ulasim akslari ile bölgeyi yeni bir cazibe merkezi haline getirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA