Bakan Tekin, 'Velivizyon' Tanitim Programina Katildi

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, ‘Velivizyon’ tanitim programina katildi.

Milli Egitim Bakanliginca velilerin sorumluluk duygularini artirmak suretiyle okul-aile is birligini güçlendirmek ve böylece ögrencilerin sosyal ve akademik yönden bütünsel egitimine daha fazla katki saglamak amaciyla olusturulan ‘Velivizyon’ platformunun tanitim programi gerçeklestirildi.

Programda velilere yönelik 27 bölümden olusan dizinin fragmani gösterildi.

“Yeni dönemde üç ana baslik belirledik”

Bakan Tekin, 2024-2025 egitim ve ögretim yilinin 9 Eylül Pazartesi günü baslayacagini ve yeni dönemde üç ana baslik belirlediklerini dile getirerek, “Bunlardan bir tanesi Türkiye Yüzyili maarif modeli. Bir digeri Türkiye’de özellikle sanayi sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli personeli istihdam etmekte zorlanan kesimlerin nitelikli eleman ihtiyacini karsilayacak mesleki ve teknik egitim politikasi. Üçüncü basligimiz da Türkiye’de egitim ögretim sürecinde ailenin rolünü biz bu yil çalisma alani olarak belirledik” diye konustu.



“Çocuklarimiz hayatinin yüzde 90’ina yakinini okul disi ortamlarda geçiriyor”

12 yillik zorunlu egitim çaginda çocuklarin hayatinin yüzde 90’ina yakinini okul disinda aileleriyle ya da toplumun farkli ortamlarinda geçirdigini belirten Tekin, “Yaklasik 18 yasina gelinceye kadar 12 yillik zorunlu egitim alan bir gencimiz hayatinin ne kadarini ögretmeniyle geçiriyor? Herkes saat bazli olarak yaklasik yüzde 50’sini okulda geçirdigini var sayiyordur, tahmin ediyordur ama öyle degil. 12 yillik zorunlu egitimi tamamlayan bir arkadasimiz yaklasik 160 bin saat yasiyor ve okulda geçirdigi süre yaklasik 12 bin saat civarinda. Egitim ve ögretim esnasinda 12 yillik zorunlu egitim çaginda çocuklarimiz hayatinin yüzde 90’ina yakinini okul disinda aileleriyle ya da toplumun farkli ortamlarinda geçiriyor. O zaman hayatinda sadece yüzde 10 düzeyinde emegi olan ögretmenimizden hayatin yüzde yüzüyle ilgili olarak istedikleri profilde bir ögrenci yetistirmesini, genç yetistirmesini beklemek, ögretmen arkadaslarimiza biraz haksizlik degil mi?” degerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu Zihni Göktay, eglenceli ve faydali olarak nitelendirdigi Velivizyon adli dizide yer aldigi için gurur duydugunu, ailelerin ve ögrencilerin diziyi izlediklerinde birçok bilgi ögreneceklerini kaydetti.

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin’in yani sira dizi oyunculari ve velilerin katildigi programin sonunda oyunculara plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA