Hayat Karartan Sünnette 2 Tutuklama
Kayseri’de yetkisiz saglik kabininde sünnet olan 7 yasindaki çocugun cinsel organinin kangren olduktan sonra kesildigi olayla ilgili olarak adliyeye sevk edilen 3 kisiden 2’si tutuklandi.

Olayla ilgili 3 kisi gözaltina alindi
Olayin ardindan baslatilan sorusturma kapsaminda yetkisiz oldugu belirlenen saglik kabini kapatilirken, sünnet islemini gerçeklestiren saglik memuru H.Ç. açiga alindi. Kayseri Valiliginden yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:
"Develi ilçesinde bulunan özel bir Saglik Kabininde 18 Temmuz 2024 tarihinde kamuda görevli H.Ç tarafindan yapilan sünnet isleminden bir süre sonra gelisen kangren komplikasyonu ile Erciyes Üniversitesi Hastanesi’ne basvurduklari anlasilmistir. Sünnetin yapildigi Özel Saglik Kabini yetkisiz islem neticesinde kapatilmis ve sünnet yaptigi iddia edilen H.Ç., Develi Kaymakamligi tarafindan açiga alinmistir. Develi Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturma kapsaminda olayla ilgisi olan süpheli 3 kisi gözaltina alinmistir. Adli ve idari tahkikata baslanmistir."
2 kisi tutuklandi
Gözaltinda bulunan ve adliyeye sevk edilen sahislardan saglik memuru H.Ç. ve S.D. tutuklanirken, S.T. ise serbest birakildi.
