AFAD Deprem Simülasyon Tiri, Kars'ta

AFAD Deprem Simülasyon Tiri, Kars’a geldi.

AFAD Deprem Simülasyon Tiri, Kars'ta
Hükümet Konagi önüne park eden AFAD Deprem Simülasyon tirinda, vatandaslara Türkiye’de daha önce yasanan deprem felaketlerinin siddetindeki sarsintilarla gerçekçi bir deprem deneyimi yasatiliyor.

Deprem Simülasyon Tiri’ni ziyaret eden Vali Ziya Polat, yetkilerden bilgi aldi. Tir da 7 siddetinde deprem sarsintisinda alinmasi gereken tedbirleri katilimcilarla birlikte uyguladi. Sarsinda aninda masa altina siginan Vali Polat, Türkiye’nin deprem bölgesi oldugunu ve vatandaslara verilen egitimler, alinan tedbirlerle depremlere hazirlikli olduklarini belirtti.

Vali Ziya Polat, “17 Agustos Marmara depreminin yildönümünde tabi deprem sehitlerimizi rahmetle aniyorum. Geçtigimiz yil 6 Subat depreminde Kahramanmaras merkezli ve 11 ilimizi etkileye asrin felaketinde vefat eden vatandaslarimizi rahmetle aniyorum. Biliyorsunuz biz deprem bölgesindeyiz. Deprem ülkesinde yasayan bir milletiz. Ancak hep söylüyoruz ya fay hatlarinin büyüklügünden çok yapilan binalarin saglamligi önemli, binalari saglam yagmadigimiz sürece depremlerde can kaybimiz oluyor” dedi.

Polat, “Devletimiz 1999 depreminden sonra çok büyük atilimlar gerçeklestirdi. Depremle, afetlerle mücadelede yönetmelik degisiklikleri, kanun degisiklikleri yapildi. Egitimlerle her seye daha da hazir hale geldik. Bunu da 6 Subat depreminde sahada birebir gördüm. Allah öncelikle devletimize, milletimize zeval vermesin. Rabbim bu ülkeyi, bu milleti afetlerden korusun. 17 Agustos depreminin yildönümünde de depren farkindaligini artirmak için Bakanlimiz, AFAD Baskanligimiz AFAD Deprem Simülasyon aracini ilimize gönderdi. Burada vatandaslarimizin deprem anini birebir hissetmelerini görmelerini istedik” diye konustu.

Kaynak: İHA